3.1 C
Belgrade

Vesić: Nova kuća za porodicu Bulović iz Bečmena

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom naselje Bečmen i novoizgrađenu kuću šestočlane porodice Bulović, koja do danas nije imala svoj krov nad glavom, već su živeli kao podstanari. Izgradnju kuće obezbedila je Fondacija „Gnezdo“ na predlog Gorana Vesića, a događaju je prisustvovala članica Gradskog veća i direktorka Fondacije Tanja Popović, kao i član Gradskog veća Miloš Dangubić.

Vesić je istakao da je najvažnija činjenica u čitavoj priči vraćen osmeh na lice šestočlane porodice.

– Porodica Bulović je danas dobila svoj krov nad glavom. Kada sam pre nekoliko meseci svojom pokretnom kancelarijom obilazio opštinu Surčin, između ostalog sam posetio i porodicu Bulović. Oni imaju četvoro dece i tada smo se dogovorili da naša fondacija „Gnezdo“, koja je formirana u Skupštini grada upravo da bismo obezbedili pomoć za porodice poput ove, obezbedi izgradnju montažne kuće za porodicu Bulović. Kao što možemo da vidimo, kuća je završena i uskoro ćemo obezbediti nameštaj i Bulovići će moći normalno da žive – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, upravo to je suština politike, da činimo jedni za druge i da se trudimo da pomažemo jedni drugima, te da kao društvo postanemo bolji.

– Da je sve to moguće, pokazuje primer Fondacije „Gnezdo“, koja je bez ikakvih problema pronašla donatore iz društveno-odgovornih kompanija, što je dokaz da ljudi žele da pomognu i da je potrebna samo dobra organizacija. Srećan sam jer su Bulovići dobili krov nad glavom, a u narednih dve nedelje, možda i manje, biće završena i kuća za porodicu Jelić. Nastavićemo da pomažemo svakoj građanki i građaninu, jer je to suština politike. Najvažnija stvar u politici je da svima bude bolje danas nego juče, a da sutra bude bolje nego danas. Ukoliko je tako, onda je takva politika uspešna. Srećan sam jer smo danas u situaciji da pomažemo ljudima i na ovakav način – zaključio je Vesić.  

Direktorka „Gnezda“ Tanja Popović je podsetila da je fondacija osnovana u novembru na predlog zamenika gradonačelnika Gorana Vrsića.

– Uspeli smo da pronađemo kompanije koje su bile spremne da pomognu i danas je kuća porodice Bulović završena, a uskoro će biti gotova i kuća porodice Jelić. Ispunili smo obećanja koja smo dali ovom porodicama i danas je veliki dan, ne samo za njih, već i za Fondaciju „Gnezdo“. Pozivam druge društveno-odgovorne kompanije da nam se pridruže u ovakvim akcijama – rekla je Tanja Popović.  

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je rekao da je danas veliki dan za porodicu Bulović, ali i opštinu Surčin.

– Ovakve akcije bi trebalo da organizujemo što češće jer smo u današnje vreme, čini mi se, pomalo zaboravili da bi pre svega trebalo da pomažemo jedni drugima – rekao je Šuša.  

Ivana Bulović nije krila zadovoljstvo, ali ni emocije, nakon što joj je Tanja Popović uručila ključeve nove kuće.

– Zahvaljujem zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, ali i Tanji Popović, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću – rekla je Ivana Bulović, majka četvoro dece.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °