5.3 C
Belgrade

Vesić: Novi bazeni u Altini, Lazarevcu, Grockoj i Borči

Grad Beograd jutros je raspisao tender za projektovanje i izgradnju sportskih kompleksa sa otvorenim bazenima u Altini, Lazarevcu, Grockoj i Borči, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima ukupna procenjena vrednost za projektovanje i izgradnju sva četiri sportska kompleksa je 9,5 milijardi dinara. 

– U Grockoj, pored ušća reke Gročice u Dunav, planira se izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa na oko 2,9 hektara površine. Na prostoru je u ranijem periodu izgrađena obaloutvrda, čime je lokacija zaštićena od visokih voda reke Dunav. Prilikom izgradnje obaloutvrde izvršeno je i odgovarajuće nasipanje terena i započeta je izgradnja sportske hale, koja je ostala nedovršena. U prvoj fazi će se graditi otvoreni bazeni, tribine, sportski tereni, igrališta i zelene površine, a u drugoj fazi će se dovršiti izgradnja sportske hale – istakao je Vesić.

On je dodao da je sportski kompleks u Borči planiran na površini od 28 hektara, između kanala Vizelj i Pretok, a pored fudbalskih terena i kajakaškog kluba.

– Na prostoru su planirani otvoreni i zatvoreni bazeni, sportska hala, otvoreni tereni, prostor za komercijalne sadržaje, a fudbalski i kajakaški klub će nastaviti da funkcionišu u okviru kompleksa. Kompleks će biti opremljen saobraćajnom i hidrotehničkom infrastrukturom i biće izgrađen dovoljan broj parking mesta za putnička vozila i autobuse – precizirao je zamenik gradonačelnika.

Kako je naveo, u Lazarevcu, na mestu gde se Šušnjarica uliva u Lukavicu, nalazi se postojeći gradski otvoreni bazen, koji će biti rekonstruisan i uklopljen u sportski kompleks i uz njega će se graditi još dva otvorena bazena.  

– U zatvorenom delu kompleksa nalaziće se jedan bazen sa tribinama i sa salom za kuglanu, rekreativni sadržaji i prateće uslužne delatnosti. Sportski kompleks će se prostirati na 3,7 hektara – rekao je Vesić.

On je dodao da se sportski kompleks u Zemunu, površine sedam hektara, nalazi uz auto-put za Novi Sad, između Altine i Zemun polja. Na lokaciji se planira izgradnja tri otvorena bazena, upravne zgrade, uređenje prostora oko bazena i izgradnja saobraćajne i hidrotehničke infrastrukture sa odgovarajućim brojem parking mesta za putnička vozila i autobuse. 

– Od sedamdesetih godina prošlog veka u Beogradu se nisu gradila četiri sportska kompleksa sa otvorenim bazenima u isto vreme. Sada imamo dovoljno para za to, ali nije sve u parama. Treba i volje i želje. Imao je Beograd razna rukovodstva, bilo je tu ljudi koji vole sport pa nikome nije palo na pamet da izgradi jedan bazen, a ne četiri. Zato mi gradimo četiri i po tome se razlikujemo od naših prethodnika. Nama je do Beograda stalo – istakao je Vesić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
5.3 ° C
6.4 °
3.6 °
86 %
6.2kmh
75 %
Нед
5 °
Пон
3 °
Уто
6 °
Сре
5 °
Чет
1 °