12.4 C
Belgrade

Vesić obišao novoizgrađenu fiskulturnu salu u OŠ „Karađorđe” u Ostružnici

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novoizgrađenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Karađorđe” u naselju Ostružnica na opštini Čukarica i tom prilikom podelio đacima rekvizite za atletiku. Događaju su, između ostalih, prisustvovali predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktorka OŠ „Karađorđe” Emilija Rajić Matić, kao i sportisti Jovan Koprivica, Goran Ivković i Željko Tanasković.

Vesić je podsetio da je OŠ „Karađorđe” jedna od najstarijih škola u Srbiji, koja je izgrađena 1805. godine. 

– Trebalo je da prođe skoro dva veka da napravimo fiskulturnu salu u ovoj školi. Kao što vidite, naša zemlja napreduje, imamo novca da možemo da uređujemo i fiskulturne sale te da realizujemo ono što vekovima drugi nisu uradili. Ove godine, osim u Ostružnici, napravili smo fiskulturnu salu i na Umci, a u planu su još dve fiskulturne sale na Čukarici. Tako ćemo urediti svaku školu, jer Beograd ima para da ulaže u ono što je neophodno. Radost ove dece i sportista koji su danas ovde, jasno pokazuje da smo bili u pravu kada smo odvojili novac za uređenje sale, 38 miliona dinara. Ovim smo pokazali da nam je važno da svako dete na teritoriji grada ima iste uslove za život, normalnu fiskulturnu salu, kao i normalno i srećno detinjstvo – rekao je Vesić.

Srđan Kolarić je istakao da mu je drago što je otvorena fiskulturna sala u ovoj školi. 

– Opština Čukarica, zahvaljujući Gradu Beogradu, obnovila je prethodnih godina dom zdravlja, vrtić, dom kulture, asfaltirala i veliki broj ulica i rekonstruisala vodovodnu mrežu. Nama je bitno da svaki deo Čukarice bude zastupljen i da se ovde živi bolje i kvalitetnije – rekao je Kolarić.

Emilija Rajić Matić izrazila je zadovoljstvo što je škola konačno dobila fiskulturnu salu i dodala da će deca moći da pohađaju nastavu bez problema koje su imala ranije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °