9.3 C
Belgrade

Vesić obišao radove na rekonstrukciji Palate Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Palate Beograd i tom prilikom najavio da će ova zgrada dobiti izgled kakav zaslužuje kao jedan od simbola grada.

Vesić je rekao da kompanija „Marera Properties”, koja je vlasnik više zgrada u Beogradu, izvodi rekonstrukciju, napomenuvši da je Beograđanka u vreme kada je sagrađena 1974. godine bila najviša zgrada na Balkanu.

– Ona je predstavljala pravo tehnološko čudo, jer je bila prva pametna zgrada na Balkanu. Rađena je prema projektu arhitekte Branka Pešića i tada je bila nešto potpuno novo. Sada zgrada dobija novi život jer je potpuno preuređena. U narednih nekoliko meseci biće puno zakupaca s obzirom na to da su svi spratovi već izdati – rekao je zamenik gradonačelnika.

Na taj način, prema njegovim rečima, Beograd pokazuje da sve stare zgrade koje predstavljaju vrednost grada, može da obnovi tako da one dobiju svoj potpuno novi život. 

Kako je najavio, zgrada će u narednih nekoliko meseci dobiti posebnu rasvetu i videće se iz svih krajeva Beograda. 

– Sačuvana su sva umetnička dela koja se ovde nalaze i hol je potpuno drugačiji. To pokazuje da Beograd postaje sve važniji poslovni centar, sve više se traže poslovni prostori i sve više kompanija dolazi u naš grad iz raznih delova Evrope, kako bi ovde napravile regionalna sedišta. U budućnosti, svi koji budu ulagali u ovakve vrste objekata imaće mogućnost da zarade. „Marera Properties” se pokazala kompanijom koja ne samo da dolazi na naše tržište da zaradi već i kao odgovorna kompanija koja čuva objekte koji su od posebne važnosti za naš grad, čime daje veliki doprinos obnovi našeg grada – zaključio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °