2.5 C
Belgrade

Vesić obišao završne radove na obnovi Doma kulture u Brestoviku u opštini Grocka

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Doma kulture u naselju Brestovik u opštini Grocka. Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić.

Tom prilikom Vesić je istakao da, kada je u pitanju ova opština, u toku su veliki infrastrukturni radovi – putevi, vodovod, ali i dečija igrališta, kao i sve ono što podiže kvalitet života građana u ovom delu grada.

– Ovog trenutka se rade atarski putevi u vrednosti od preko 70 miliona dinara. Raspisali smo tender vredan više od pet milijardi dinara i dobili izvođača za poslednji deo radova na vodovodu Makiš–Mladenovac za naselja Pudarci, Umčari, Kamendol, Dražanj i sva ostala naselja koja se nalaze u tom delu Grocke – istakao je Vesić.

On je dodao da, pored toga, u narednih nekoliko nedelja se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju sportskog centra na obali Dunava. 

– Reč je inače o hali koja je godinama nezavršena a sada ćemo tu graditi otvoren i zatvoren bazen. To neće biti velika hala, ali uradićemo moderan sportski centar koji će biti jedan od četiri sportska centra koja će Beograd istovremeno raditi u narednih nekoliko godina – rekao je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da je važno da svaki deo našeg grada i svaka opština budu uređeni kako bi građani imali bolji kvalitet života. 

– Srećan sam što se ovde u Brestoviku završava rekonstrukcija doma kulture, jer će to biti mesto gde će se sastajati penzioneri, lovci, sportska udruženja, a građani će ovde imati priliku da pogledaju i neku pozorišnu predstavu. U toku je izgradnja pet od šest igrališta u različitim delovima opštine Grocka za koju je Grad dao novac. Ovo je treći dom kulture, a uradili smo i dva kluba za penzionere i nastojaćemo da unapredimo kvalitet života svakog naselja, svake prigradske opštine – rekao je Vesić, dodajući da je ovo suština lokalne politike u okviru koje se, pored velikih infrastrukturnih radova, realizuju ovakve stvari koje ljudima omogućavaju kvalitetniji život. 

Dragan Pantelić je izjavio da će do kraja nedelje biti gotovo šest dečijih igrališta, a za dvadesetak dana još četiri. 

– Po jedno od tih četiri igrališta biće u naseljima Pudarci, Leštane, Kaluđerica i Vinča. Namera je da se do kraja godine završe svih 25 igrališta koja su u planu. Opština Grocka je dobila od Grada 330 miliona dinara za asfaltiranje puteva na svojoj teritoriji. Trudimo se da svaki stanovnik opštine ima dobre uslove života – zaključio je Pantelić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °