6.8 C
Belgrade

Vesić obišao završne radove na zgradi obrenovačke biblioteke

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završne radove na izgradnji obrenovačke gradske biblioteke koja se nalazi u okviru rekonstruisanog prostora stare opštine. Događaju su prisustvovali predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor biblioteke ,,Vlada Aksentijević” Vukašin Ljuština.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što Obrenovčani dobijaju novi prostor za gradsku biblioteku. On je podsetio da se radi o prostoru stare gradske opštine u kome su godinama živeli građani, a opština je posle poplava uspela da im obezbedi stanove.

– Ovo je jedna od najmodernijih bibliotečkih ustanova u Beogradu. Na više od 600 kvadratnih metara i sa velikim fondom knjiga ovaj prostor postaće mesto gde će se, ne samo čitati, već će to biti mesto i za koncerte, književne večeri i druge manifestacije kulture. Ovo je još jedna potvrda koliko je važno da se Beograd razvija i koliko koliko je bitno imati budžet kojim može da se priušti ulaganje u kulturu – naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima tamo gde je nekada bila biblioteka biće napravljen Zavičajni muzej Obrenovca.

 –  Razgovarali smo i o objektu Starog mlina koji će biti stavljen pod zaštitu i biti uređen kao IT centar, prostor za pozorište, različite muzičke događaje i druge sadržaje. Taj posao radiće zajednički Grad Beograd i Opština Obrenovac tako da će naši sugrađani dobiti dodatne sadržaje u kojima će moći da uživaju – kazao je Vesić.

Tom prilikom zamenik gradonačelnika uručio je direktoru Gradske biblioteke primerke svoje prve i druge Knjige o Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °