13 C
Belgrade

Vesić: Odlične šanse da Beograd bude domaćin završnog turnira Evrolige ove godine

Verujem da postoje odlične šanse da Beograd već u maju bude domaćin završnog turnira Evrolige, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Pink. 

Vesić je tako potvrdio medijske navode da će se završni turnir Evrolige preseliti iz Berlina u Beograd, ali je napomenuo da su pregovori u toku i da zvanična odluka o tome nije doneta.

– Beograd se kandidovao za organizaciju završnog turnira Evrolige pre nekoliko nedelja. Tada nismo znali da će se situacija sa organizacijom završnog turnira u Berlinu iskomplikovati, odnosno da publika neće moći da prisustvuje. Ponudio sam da Beograd zameni Berlin i garantovao da će u našoj Areni biti moguće da prisustvuje publika ukoliko su posetioci vakcinisani. Takođe, obezbedićemo besplatne testove i medicinsku zaštitu za sve ekipe i zvanična lica Evrolige. Pregovaramo sa Evroligom i verujem da je do kraja nedelje moguće da se usaglasimo oko detalja. Ipak, odluka je na Evroligi i ona nije doneta. Oni znaju da u Beogradu imaju dobrog i pouzdanog partnera, da je jedan od najboljih završnih turnira održan 2018. godine u Beogradu i da je danas u Evropi takav događaj moguće organizovati samo u Beogradu i Istanbulu – rekao je Vesić.

Vesić je rekao da Beograd još nije domaćin završnog turnira, tako da nema mesta euforiji. 

– Pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti. U svakom slučaju znaćemo sve u narednih sedam do deset dana – rekao je Vesić i zahvalio Goranu Šašiću i Goranu Grboviću na velikom trudu da se završni turnir održi u Beogradu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °