2.5 C
Belgrade

Vesić otvorio „Belgrade indoor meeting”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić večeras je zajedno sa predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem otvorio 7. „Belgrade indoor meeting” u „Štark areni”.

Vesić je ovom prilikom izjavio da je ovo kvalifikacioni turnir za svetsko prvenstvo koje će se održati za 10 dana.

– Danas smo domaćini 150 atletičara iz 34 zemlje. Za deset dana ovde će biti 1.464 atletičara iz 160 zemalja. Svetsko dvoransko prvenstvo iz Beograda će direktno prenositi 120 zemalja. Ovo je velika pobeda za Beograd i sa velikim zadovoljstvom čekam ovo prvenstvo – rekao je Vesić.  

On je istakao da navija za Armanda Duplantisa, svetskog šampiona u skoku uvis. 

– Obećao sam mu da će, ako obori svetski rekord, dobiti onoliko litara srpske rakije koliko je težak. Nadam se da ćemo biti svedoci mnogih svetskih obaranja rekorda jer to je Beograd kakav svi želimo. Beograd koji je otvoren ka svetu i koji je domaćin svima – rekao je Vesić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izjavio je da je 7. „Belgrade indoor meeting” od Svetske atletske federacije dobio status „silver mitinga”.

– Ovo je zadnja šansa da se ispuni norma za Svetsko atletsko prvenstvo koje će biti održano sledeće nedelje u Beogradu. Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu i svim sponzorima koji su pomogli da naš atletski san postane stvarnost – rekao je Jevrosimović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °