9.3 C
Belgrade

Vesić: Planom razvoja Beograda do 2030. godine predviđeno sedam novih mostova, dva tunela i dve linije metroa

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas u Beogradskoj hronici da je planom razvoja Beograda do 2030. godine predviđena izgradnja sedam novih mostova, dva tunela i dve linije metroa.

– Beograd će do tada imati 42 kilometra metroa. Biće izgrađena dva nova tunela: Karađorđeva – Pančevački most i Topčiderski tunel. Sva vozila će biti ekološka, odnosno nijedno neće biti na fosilno gorivo. Takođe, uspostaviće se i nova beogradska železnica sa 235 kilometara prigradske železnice. To će omogućiti da svaka prigradska opština bude povezana železnicom sa centrom grada na 10 minuta u špicu – naveo je Vesić.

On je najavio rekosntrukciju platoa ispod hotela Moskva, izgradnju 40 novih vrtića, 110 parkova, 150 kilometara biciklističkih staza i sedam novih mostova.

– Planom je predviđeno da devet od deset kuća u prestonici 2030. godine bude priključeno na kanalizaciju. Istim planom je predviđena izgradnja sedam novih mostova. Most na Adi Huji, most kod Vinče, novi savski most, dva mosta koji će biti u službi Bg voza, kao i pešačko-biciklistički mostovi koji će spojiti Adu Ciganliju i Novi Beograd, te Zemun i Lido – najavio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
8.9 ° C
10.2 °
7.7 °
78 %
2.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
19 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
13 °