13.6 C
Belgrade

Vesić: Počela izgradnja vodovoda u naselju Trešnja

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je sa saradnicima, u okviru akcije „Beograd pobeđuje” svojom pokretnom kancelarijom obišao početak radove na izgradnji vodovoda u naselju Trešnja.

On je ovom prilikom izjavio da će izgradnja vodovoda trajati tri meseca te da će radovi biti gotovi do leta.

–Danas je počela izgradnja vodovoda u naselju Trešnji koje se nalazi na teritoriji opštine Sopot. Ovo sam obećao građanima pre više od godinu dana i ovo je jedan od delova Sopota koji nažalost nema vodu. Od leta će ovde biti 1.400 priključaka i građani će imati vodu– rekao je Vesić.

On je naglasio da se istovremeno radi i projektovanje rezervoara u još jednom delu Sopota.

–Radi se o naselju Koviona i na taj način će u narednih godinu dana građani tog naselja dobiti vodu. U toku je i projektovanje dva rezervoara od kojih je jedan na Trešnji kao i rekonstrukcija rezervoara na Šupljoj Steni. Ovo je sve neophodno kako bismo do kraja godine počeli sa izgrdanjom vodovoda na Kovionu i kako bi građani sledeće godine dobili vodu. Kao što sam ispunio obećanje da ljudi na Trešnji dobiju vodu tako ću ispuniti i obećanje da vodu dobiju i građani Koviona– objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima na teritoriji opštine Sopot, projektuje se i rezervoar na Dubravi.

–Na ovaj način će se pokriti visinske delove Lisovića u Barajevu, Babe i Guberevac u Sopotu. Svaki deo grada dobija osnovnu infrastrukturu i tako Beograd pobeđuje. Hvala građanima što su danas došli i što su verovali da će se početi sa izgradnjom vodovoda, što svakako nije bilo lako. Obećanje je ispunjeno i idemo dalje– zaključio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.8 ° C
11.9 °
10.2 °
85 %
2.1kmh
0 %
Уто
12 °
Сре
19 °
Чет
22 °
Пет
21 °
Суб
23 °