19.2 C
Belgrade

Vesić: Počela kontrola buke, cilj nije obračun sa ugostiteljima, već zaštita sugrađana

Sutra ujutro tramvaji na liniji 11 i 12 počinju redovno da saobraćaju preko Savskog trga, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na kanalu „Vesti” TV Pink.

– Preduzeću „Beograda na vodi”, koje inače uređuje Savski trg, treba još oko 15 do 20 dana da završi trg, pusti još jednu saobraćajnu traku, posadi zelenilo i drveće, tako da ćemo do kraja februara imati uređen Savski trg – kazao je Vesić.

On je podsetio da od danas počinje primena Zakona o buci.

– Imamo merače buke – to su aparati koje smo kupili za Komunalnu miliciju. Dozvoljena buka je 65 decibela a komunalni milicionari mogu na licu mesta da izmere buku, zabrane emitovanje muzike, oduzmu sredstva sa kojih se buka emituje, naplate kaznu koja iznosi 200.000 dinara i verujem da će to rešiti problem buke. To je bio jedan od najvećih problema Beograda jer se mnogo građana žalilo na buku. Ja sam obećao sugrađanima da će to biti rešeno. Splavovi će takođe morati da budu uređeni odakle neće moći da se emituje muzika preko dozvoljenog nivoa a podsetiću i to da smo doneli odluku o planu postavljanja splavova, tako da će vlasnici početi da plaćaju to što koriste. Nije naš cilj da oteramo splavove ili da se obračunavamo sa ljudima sa splavova, već je moj cilj da oni normalno rade, zarađuju i plaćaju svoje zaposlene, ali i da poštuju svoje komšije. Beograd se prepoznaje po splavovima i dok sam ja u Beogradu, grad se neće obračunavati ni sa kim, već ćemo raditi tako da zaštitimo građane, a da pritom oni koji imaju svoje objekte mogu normalno da rade – kazao je zamenik gradonačelnika.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °