4.4 C
Belgrade

Vesić: Počela rekonstrukcija malog bazena i izgradnja bazena za bebe na Tašmajdanu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas početak radova na rekonstrukciji malog, to jest dečjeg bazena, kao i radove na izgradnji bazena za bebe u Sportsko-rekreativnom centru „Tašmajdan”. 

Vesić je rekao da je za radove izdvojeno 50 miliona dinara, odnosno oko 400.000 evra. 

– Ovo je poslednja faza svega onog što je urađeno na Tašmajdanu, s obzirom na to da je tokom prošle godine potpuno preuređen otvoreni bazen, a rekonstruisane su i tribine. Takođe, uređen je zatvoreni bazen, kao i unutrašnjost SRC „Tašmajdan”. Pre svega toga, završena je rekonstrukcija otvorenog stadiona, koji je u potpunosti preuređen, a sređena je i fasada pa je objekat energetski efikasan. Pre nekoliko dana, što je veoma važno, ugašena je kotlarnica na mazut i SRC „Tašmajdan” je prešao na sistem daljinskog grejanja. Oba bazena će se od sada grejati preko sistema daljinskog grejanja, tako da nećemo imati ekološki problem koji je do sada postojao – rekao je Vesić. 

On je podsetio da je dvorana „Aleksandar Nikolić”, koja pripada SRC „Tašmajdan”, takođe obnovljena. 

– Uređene su glavna hala i ledena dvorana, a trenutno se sređuje i prostor ispred dvorane. Takođe, ovih dana bi trebalo da bude izdata građevinska dozvola koja će omogućiti početak radova, posle kojih će i dvorana „Aleksandar Nikolić” biti priključena na sistem daljinskog grejanja. Postojeća kotlarnica u dvorani „Aleksandar Nikolić” biće ugašena, što će dodatno doprineti boljem kvalitetu vazduha. Sve je urađeno novcem Grada Beograda, nismo tražili pomoć države i to je najbolji pokazatelj da Grad i SRC „Tašmajdan” finansijski dobro posluju. Novac koji se zaradi ulaže se u realizaciju ovakvih projekata i rešavanje postojećih problema – zaključio je Vesić. 

Direktor SRC „Tašmajdan” Milan Novović je podsetio da je rekonstrukcija malog bazena i izgradnja bazena za bebe najavljena pre dve godine. 

– Mali bazen će dobiti potpuno drugačiju formu. Postojaće dve dubine bazena od 110, odnosno 60 centimetara. Bazen za bebe biće dubok svega 25 centimetara i voda u njemu će sigurno biti zagrevana. Nadam se da će sugrađani tokom predstojeće letnje sezone uživati na našim bazenima – rekao je Novović i zahvalio zameniku gradonačelnika na konstantnoj podršci koja je omogućila realizaciju svih pomenutih projekata. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °