4.4 C
Belgrade

Vesić: Počela sadnja jelki koje je Grad donirao vrtićima

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je zajedno sa predsednikom opštine Stari grad Radoslavom Marjanovićem i decom iz vrtića „Skadarlija” zasadio jelku u dvorištu ovog vrtića.

Vesić je ovom prilikom izjavio da je vrtić „Skadarlija” jedan od najvećih beogradskih vrtića koji postoji od 1953. godine.

– Ovaj objekat je dograđivan i građen dva puta posle 1961. i 1971. godine. Preko 600 mališana ide u ovaj vrtić u kojem radi oko sto vaspitača, vaspitačica i drugog osoblja. Dvorište vrtića „Skadarlija” se nalazi na površini od preko šest hiljada kvadrata te je pravi primer vrtića u koji Grad treba da ulaže i koji treba da uredi – rekao je Vesić.

On je podsetio da je pred novogodišnje praznike fondacija „Gnezdo” poklonila svakom vrtiću na teritoriji Beograda jelku koju su deca kitila. 

– Danas počinjemo sa akcijom sađenja tih jelku u dvorištima vrtića. Deca su sa radnicima „Zelenila” učila kako da zasade svoje drvo i brinu o njemu – objasnio je Vesić.

On je najavio da će Grad Beograd sa Opštinom Stari grad urediti dvorište vrtića „Skadarlija”.

– Dvorište nije važno samo za decu već ima i istorijski značaj, s obzirom na to da se nalazi na mapi Holokausta. Tokom ove godine će konačno biti uređeno dvorište vrtića. Deca će imati primerene sadržaje i najmodernije rekvizite za igru. Mislim da smo u obavezi da to uradimo imajući u vidu broj dece. Osim što gradimo nove vrtiće, i postojaće treba da što bolje uredimo – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović izrazio je zadovoljstvo što će Opština sa Gradom Beograd ove godine početi da uređuje dvorište ovog vrtića.

– Važno je da deca koja idu u ovaj vrtić provode vreme napolju u najboljim uslovima. Trenutno sa lokalnim vrtićem radimo predračune i nadam se da ćemo dvorište urediti tako da najmlađi imaju najbolje uslove za igru, odrastanje i druženje sa drugarima iz grupe – rekao je Marjanović. 

Direktorka vrtića „Skadarlija” Sanja Lazović zahvalila je Gradu Beogradu i Opštini Stari grad što će urediti dvorište ovog vrtića.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °