2.9 C
Belgrade

Vesić: Počeli radovi na uklanjanju divlje deponije na opštini Čukarica

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas početku radova na uklanjanju divlje deponije na potoku Paripovac, ispod nadvožnjaka u Trgovačkoj ulici, na opštini Čukarica.

On je tom prilikom istakao da su građani pisali Opštini Čukarica i Gradu u vezi sa problemom divlje deponije u ovom delu Čukarice.

– Danas smo došli ovde da jednom brzom akcijom očistimo sav ovaj nered, a onda će „Beogradvode” sprovesti cev kojom će izvući sve nelegalne priključke. Te nelegalne priključke sprovešće kroz cev u kolektor, tako da više neće biti neprijatnih mirisa – rekao je Vesić.

On je naglasio da će za sedam do deset dana površina biti uređena i tako prestati da bude deponija koje se svi stide.

– Ovo je dokaz da svi zajedno možemo da radimo. Tu mislim na Opštinu Čukarica, Grad Beograd i Ministarstvo životne sredine, a kada zajedno radimo, svaki deo našeg grada možemo da uredimo. Na taj način svaki deo Beograda postaje bolje mesto za život svih ljudi i sa tom praksom treba da nastavimo – poručio je Vesić. 

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da je Opština, pored saradnje sa Gradom, svojim sredstvima uklonila 18 divljih deponija sa svoje teritorije. On je uputio apel svim sugrađanima da ne stvaraju nove deponije jer će time i životna sredina biti mnogo bolja.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš kao i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °