26.8 C
Belgrade

Vesić podržao akciju „Jedna karta – jedno drvo” u organizaciji turnira „Serbia open”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas sadnji stabala na beogradskom ušću u okviru akcije „Jedna karta – jedno drvo” u organizaciji teniskog turnira „Serbia open”. 

Sadnji je prisustvovao direktor turnira Đorđe Đoković i srpski teniser Miomir Kecmanović. 

Vesić je istakao da je turnir „Serbia open” jedan od najbitnijih sportskih događaja koji se organizuje u Beogradu. 

– Turnir postaje tradicionalan i to je osnovna razlika kada je reč o organizaciji različitih svetskih ili evropskih prvenstava koje naša prestonica dobija poslednjih godina. Turnir, kao i svako drugo prvenstvo, zahvaljujući Novaku Đokoviću promoviše sport, ali i naš glavni grad – kazao je Vesić. 

„Serbia open” novom akcijom daje doprines i drugim vrednostima u društvu, poput zaštite životne sredine, istakao je Vesić i zahvalio porodici Đoković na tom angažmanu. 

Pozvao je građane Beograda da posete turnir „Serbia open” i tako daju podršku najboljem teniseru sadašnjice Novaku Đokoviću, te da kupovinom karata za turnir pomognu u kupovini sadnica. 

Vesić je istakao da je Novak Đoković dobitnik „Nagrade grada Beograda – Despot Stefan Lazarević” za trajan doprinos i životno delo, koja se tradicionalno dodeljuje za Dane Beograda od 16. do 19. aprila. 

– U pitanju je najveća nagrada koju Skupština Grada Beograda može da dodeli nekom Beograđaninu. Nadam se da će Novak biti u prilici da prisustvuje uručenju nagrade i oseti zahvalnost svih Beograđana za sve što je uradio za sport, Srbiju i njen glavni grad – zaključio je Vesić. 

Đorđe Đoković je zahvalio zameniku gradonačelnika na promociji akcije „Jedna karta – jedno drvo”.

On je istakao da je u okviru akcije predviđeno više od 35.000 stabala da bude zasađeno na oko 100 hektara širom Srbije. 

– Ponosni smo na ovu akciju i spremni da podržimo i druge akcije sličnog tipa. Pozivam građane Beograda da se priključe, kupe kartu za „Serbia open”, gledaju vrhunski tenis i ujedno pomognu u pošumljavanju Srbije – naveo je Đoković.

U sedmici pred početak turnira, sadnice će biti posađene u Kragujevcu, Kraljevu, Leskovcu, Nišu, Pančevu, Požarevcu, Zrenjaninu, Kuli, dok se sadnja nastavlja i od 17. aprila u Šapcu, Smederevu, Novom Sadu i Bačkoj Topoli, kada počinju takmičenja u okviru Teniskog centra „Novak”, istakli su organizatori akcije.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.4 ° C
26.9 °
24.7 °
36 %
6.2kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °