6.8 C
Belgrade

Vesić predstavio projekat „Beograd 2030” delegaciji Fondacije „Konrad Adenauer”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić predstavio je projekat „Beograd 2030” u Konaku kneginje Ljubice delegaciji Fondacije „Konrad Adenauer”, kao i studentima iz nemačke fondacije „Union Štiftung”, koji su u poseti našem gradu. Prezentaciji su prisustvovali zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović, direktor Fondacije „Kondar Adenauer” Norbert Bekman-Dirks kao i direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković.

Vesić je istakao da je imao priliku da razgovara sa 15 mladih studenata koji su u poseti našem gradu. 

– Beograd ima veoma dobru saradnju sa Fondacijom „Konrad Adenauer” i posebno sam zadovoljan što su ovi mladi ljudi danas u Beogradu. Predstavio sam im programe u okviru projekta „Beograd 2030” i nadam se da su mogli bolje da upoznaju naš grad i da vide kako mi planiramo naš razvoj – istakao je Vesić. 

On je dodao sa su u suštini komunalni problemi svuda isti bez obzira na to da li ste u Berlinu, Beogradu ili Londonu. 

– Upoznao sam ih sa Beogradom i nadam se da će im se naš grad svideti i da će oni doći i pre te 2030. godine da provere da li smo realizovali sve što smo obećali građanima. Srećan sam, a mogli ste da čujete to i od njih, da je Beograd trenutno najdinamičniji i najpoželjniji grad za posetu u Evropi. Mi se trudimo da budemo grad koji je otvoren prema novim ljudima i novim idejama i mesto gde svi, pogotovo mladi, žele da dođu – naglasio je zamenik gradonačelnika.

Direktor Fondacije „Konrad Adenauer” Norbert Bekman-Dirks podsetio je da živi u Beogradu već sedam godina i iskazao zapažanje da se Beograd ubrzano razvija. 

– Brojna gradilišta i uređene fasade govore o dinamici kojom se promene dešavaju i da Beograd postaje pravi evropski grad. Pozvani smo na prezentaciju projekta „Beograd 2030”, što smo veoma rado prihvatili. Ovaj projekat obuhvata različite teme – od saobraćaja, preko zaštite životne sredine, tretmana otpadnih voda do mnogih drugih stvari koje menadžment jednog grada mora da „rešava” – rekao je Bekman-Dirks. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °