3.1 C
Belgrade

Vesić: Ravnomeran razvoj svih delova grada

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom obrenovačko naselje Šljivica, gde su u toku radovi na asfaltiranju puteva. Obilasku je prisustvovao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je Obrenovac poslednjih godina postao veliko gradilište.

– Danas smo u Šljivicima gde radimo ulicu u dužini od preko jednog kilometra i kada se pogleda koliko ljudi živi ovde, jasno je da to za njih znači normalan život. U ovom naselju smo već uradili 136 priključaka na kanalizaciju, što je bio posao vredan 88 miliona dinara, sada radimo u Belom polju 205 priključaka, a kada dodamo asfaltiranje i sve drugo što smo uradili u ovom delu Obrenovca, onda je jasno da ne postoji deo opštine gde nešto nismo uradili. Da li je to dovoljno, znamo da nije i da li treba još da se radi, sigurno da treba, ali kad je Obrenovac u pitanju sa sigurnošću možemo da kažemo da je mnogo urađeno. To je zato što i ova opština ima rukovodstvo koje se bori za Obrenovac i trudi se da dovede što više investicija – rekao je Vesić.

On je najavio i raspisivanje tendera za izgradnju nove gradske pijace kojom će se Obrenovčani ponositi.

– Pored toga, u okviru „Čiste Srbije” počinjemo da radimo fabriku za preradu otpadnih voda, a mnogo toga je učinjeno i na kopanju reni bunara i sekundarnoj mreži. Tu je i projekat BG voza koji radimo zajedno sa metroom i kojim ćemo spojiti Obrenovac preko Surčina tako da će građani i građanke Obrenovca dobiti još jednu mogućnost povezivanja sa centrom grada, efikasnu i ekološki prihvatljivu liniju čime ćemo omogućiti da Beograd funkcioniše kao jedinstvena celina jer će vozovi ka Beogradu ići na 10, 12 do 15 minuta „u špicu” i na 45 minuta „van špica” – kazao je Vesić.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je da će posle asfaltiranja naselja Šljivice isti posao biti urađen i u Belom polju, tačnije na kružnom putu.

– Nakon toga mašine se sele u naselje Krtinska, gde ćemo uraditi Višnjičku ulicu, zatim prelazimo u Iverić, a radićemo i Pavlovića kraj u selu Ratari. Beograd će biti jednako razvijen u svim svojim delovima kada svi meštani dobiju ovakav asfalt i mi smo ponosni i zahvalni i Goranu Vesiću i Skupštini grada na ovakvoj posvećenosti našem gradu – kazao je Čučković. 

Tom prilikom Vesić je posetio četvoročlanu porodicu Milana Milenkovića, koji je zamolio zamenika gradonačelnika da radnici asfaltiraju i Ulicu Petra Drapšina gde ova porodica živi, a koja se nalazi u neposrednoj blizini radova.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °