19.2 C
Belgrade

Vesić: Rebalansom obezbeđen veći budžet – 1,4 milijarde evra, najveći u istoriji prestonice

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je za 14. februar rebalans budžeta Grada Beograda, koji će iznositi rekordnih milijardu i 411 miliona evra. Rebalans budžeta je uslovljen jer su, prema njegovim rečima, mnogi bolji prihodi od planiranih.

– Biće povećan budžet gradskim i prigradskim opštinama za oko sedam odsto, dok će budžet Grada biti povećan za oko tri odsto. To je jasan dokaz da se Grad stabilno razvija, kao i da smo lokalna samouprava koja ima najveću ekspanziju u novijoj istoriji – istakao je Vesić, uz podsećanje da je budžet Grada 2013. godine bio oko 460 miliona evra.

Rebalansom će gradske i prigradske opštine dobiti dodatno oko milijardu dinara, istakao je Vesić za Beogradsku hroniku.

– Taj novac će im omogućiti da reše probleme kao što su uređenje međublokovskih prostora ili atarskih puteva – istakao je zamenik gradonačelnika.

Podvukao je da je rebalansom povećan budžet za zaštitu životne sredine za oko 10 odsto koji će iznositi više od šest milijardi dinara. Predviđena je nabavka tableta za učenike koji polaze u treći razred, kao i kupovina udžbenika za decu koja kreću u prvi i drugi razred, najavio je Vesić.

– Opredeljen je novac za Linijski park, čija je izgradnja započela na Dorćolu. Obezbeđeno je 235 miliona dinara za pošumljvanje školskih dvorišta – precizirao je Vesić.

On je istakao da je danas zaduženje Grada 281 milion evra, uz obezbeđeno vraćanje za ovu godinu od 40 miliona evra, dok je 2013. godine zaduženje Beograda bilo 1,2 milijarde evra.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °