-2.2 C
Belgrade

Vesić sa izviđačima u Obrenovcu, obećao pomoć za izgradnju kampa

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je danas svojom pokretnom kancelarijom posetio opštinu Obrenovac, a prva stanica bila je Prirodnjački dom Arboretum gde se susreo sa izviđačima.

Vesić se tom prilikom sastao sa više od sedamdesetoro dece odreda izviđača u Obrenovcu koja, kako je rekao, vredno rade i uče kako da čuvaju životnu sredinu. 

– Deca vode računa o životnoj sredini na zaštićenom području Obrenovački zabran. Ova kućica je predivna i pravo je mesto gde mogu da se druže i da provode vreme. Dogovorili smo se da Grad Beograd obezbedi donaciju kako bi oni mogli da završe brvnaru u Obrenovačkom zabranu koja će služiti obrazovanju ove dece, ali i dece iz drugih škola. Tu će učiti o zaštiti životne sredine, kako se sadi i čuva drveće i zaista sam srećan što možemo da im pomognemo. Obrenovački zabran je mesto gde će dolaziti sva deca Beograda – rekao je Vesić.

On je rekao da je izviđačima obećao da će ih povesti u obilazak „Gradskog zelenila” kako bi videli mašinu „sadiša”, koja vadi drvo iz korena i presađuje ga na drugo mesto. 

– Obećao sam im da ću ih odvesti u Zoološki vrt, jer su videli moje slike sa životinjama. Mislim da treba da bude puno ovakvih udruženja poput izviđača, jer oni svoje aktivnosti razvijaju u prirodi, uživaju u njoj i štite je – rekao je Vesić.

Zamenik starešine Saveza izviđača Srbije Slobodan Radojičić je rekao da je tema razgovora bila izgradnja izviđačkog kampa, te da je zamenik gradonačelnika obećao pomoć.

– Uz pomoć Grada i Gradske opštine Obrenovac, nadam se da će nas na proleće, kada kamp bude bio gotov, Goran Vesić ponovo posetiti – rekao je Radojičić.

Ovom prilikom Vesić je razgovarao sa decom, doneo im kolače i igračke, a izviđači su mu zauzvrat poklonili izviđačku maramu.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti