3.1 C
Belgrade

Vesić: Spomenik Stefanu Nemanji postao jedan od simbola Beograda

Danas je tačno godinu dana otkako je otkriven spomenik Stefanu Nemanji i za to vreme spomenik je postao jedan od simbola Beograda, mesto gde dolaze strani turisti, Beograđanke i Beograđani, kao i naši gosti iz Srbije, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je danas sa decom OŠ „Stefan Nemanja” obišao Savski trg. Obilasku su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković. 

– Za godinu dana se pokazalo koliko je bilo važno podići spomenik Stefanu Nemanji i koliko je bilo lepo urediti ovaj trg. To je dokaz da kada se rade ovakve stvari, rade se za istoriju. Svi mi koji smo učestvovali u tome, od predsednika Vučića, koji je to predložio, do Nikole Selakovića, Marka Stojčića, Andree Radulović i mene, koji smo radili na realizaciji, ponosni smo jer smo uradili stvar koja ostaje za istoriju – kazao je Vesić.

On je kazao da je danas video-linkom razgovarao sa vajarom, profesorom Aleksandrom Rukavišnjikovim, koji je tim povodom poslao i posebnu poruku Beograđanima.

– On je veoma srećan što je njegov spomenik tako dobro prihvaćen, a ja sam siguran da ovo neće biti jedino delo koje će on raditi u Beogradu i da će biti i drugih dela na koja ćemo biti ponosni – istakao je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °