26.4 C
Belgrade

Vesić: Sutra počinje sezona na Tašu, rekonstruisan dečji bazen

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Sportski centar „Tašmajdan” i najavio početak letnje sezone kupanja, koja počinje sutra. On je istakao da je završena rekonstrukcija dečjeg bazena, koji je sada gotovo duplo veći, te da je napravljen i bazen za bebe.

– Dečji bazen sada ima 220 kvadratnih metara, a imao je 110. Ima dve dubine, 60 i 110 centimetara. Dubina bazena za bebe je 30 centimetara, voda se greje, tako da i bebe sada imaju svoje sadržaje na Tašmajdanu – naglasio je Vesić.

On je podsetio da je prošle godine urađena rekonstrukcija velikog bazena, te da je sada potpuno završena obnova bazena na Tašu.

– Ovo je naš najstariji bazen, sa najdužom tradicijom, gde najviše ljudi dolazi. Pre nekoliko godina smo obnovili zatvoreni bazen, tako da je urađeno sve što je i trebalo da se uradi. Narednih decenija neće biti potrebe da se bilo šta radi – rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, u julu će biti organizovano i noćno kupanje kada temperature budu više, i to u terminu od 20 do 23 sata, što se, kako je istakao, pokazalo popularnim kod građana.

– Krećemo i sa programom za školarce. To znači da će svi sa đačkom knjižicom moći od 1. jula da dolaze besplatno na bazene, jer njihov dolazak plaća Grad Beograd. Na taj način želimo da im pomognemo i da utičemo na njih da više vremena provode na bazenima – kazao je Vesić.

Kako je istakao, već dve godine nemamo punu posećenost bazena zbog ograničenja koja nam je nametao Krizni štab, napominjući da je ovo prvi put posle dve godine da nemamo ograničenja i da sve radi kao i pre pandemije. 

On je rekao da je voda dobrog kvaliteta i pozvao građane da posete Taš.

Direktor SC „Tašmajdan” Milan Novović je rekao da je sve spremno za veliko otvaranje letnje sezone.

– Dečji bazen sada ima mnogo modernije sisteme za prečišćavanje vode, tako da je povećana bezbednost kupača. Zadovoljan sam što smo sve uspeli da završimo u roku koji je bio zadat i što spremno dočekujemo sezonu. Paralelno sa tim smo pripremili i velike bazene gde su zamenjeni filteri. Voda će i dalje biti izuzetnog kvaliteta. Radno vreme je kao i ranijih godina od 10 do 19 sati i čim se ukaže prilika, počeće noćno kupanje od 20 do 23 sata – naveo je Novović, podsećajući da je sreda besplatni đački dan za osnovce i srednjoškolce sa teritorije grada Beograda.

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević rekla je da Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu svake godine organizuju đačke raspuste u svim sportskim centrima te da će i ove godine biti organizovani besplatni sportski kampovi i plivanje za početnike i plivače. 

– Potrebno je samo da đaci sa svojim knjižicama dođu u bilo koji centar na teritoriji grada, da se prijave za sportove, a naravno i za bazene, rekreativno plivanje i obuku plivača – pojasnila je Dragana Belojević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °