6.8 C
Belgrade

Vesić: U dogovoru sa sugrađanima naselje Stjepan Filipović dobija nove sadržaje

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao je danas u Starom dvoru sa predstavnicima naselja Stjepan Filipović, koje se nalazi iznad Prokopa, o načinima da se poboljša život stanovnika ovog naselja. U razgovorima sa građanima učestvovali su i gradski urbanista Marko Stojčić i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Vesić je podsetio da su problemi ovog naselja izašli u javnost zbog priča da će se graditi zgrada pored stanične zgrade na Prokopu.

– U dogovoru koji su ostvarili sa Gradom Beogradom, a čemu je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić, odlučeno je da se ta zgrada ne gradi. U međuvremenu smo napravili i konkretne dogovore o tome šta može da se uradi za njihovo naselje, od obnovljenih igrališta i rekonstrukcije stepeništa pa sve do toga da dobiju jedan prazan prostor koji tamo postoji a koji je u vlasništvu „Železnica Srbije”. Taj prostor treba da bude iskorišćen kao prostor za umetnike, čime će ovo naselje imati bolje sadržaje i komfor življenja. To je način na koji mi rešavamo probleme sa ljudima i mislim da je veoma važno da građani učestvuju i daju svoje predloge. Sugrađani iz ovog naselja su bili konstruktivni i usmereni ka tome da uradimo nešto korisno za ovo naselje i taj deo Savskog venca. Mislim da smo i ovog puta pokazali da, kada radimo zajedno, možemo da postignemo da svaki deo Beograda postane bolje mesto za život – kazao je Vesić.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je zahvalio zameniku gradonačelnika na organizaciji zajedničkog sastanka i podsetio da je Opština Savski venac proteklih godina dosta ulagala u naselje Stjepan Filipović.

– Građani su dobili novi sportski teren, novo dečje igralište, rekonstruisali smo međublokovsku saobraćajnicu, ocrtali parking mesta i uredili teren za balote. Očekujem da i današnji dogovor bude realizovan i da nastavimo da i dalje dobro sarađujemo – istakao je Vidović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °