13.3 C
Belgrade

Vesić ugostio Đorđa Todorovića, najstarijeg boksera „Radničkog”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru najstarijeg bivšeg boksera BK „Radnički” Đorđa Todorovića. Vesić je svom gostu čestitao 90. rođendan i poželeo mu sve najbolje uz tortu i primerak njegove „Knjige o Beogradu”. 

Vesić je podsetio da Grad Beograd vodi veoma odgovornu politiku kada su u pitanju najstariji sugrađani. 

– Poznato je da je predsednik Vučić pokrenuo inicijativu da se obnovi čitava sportska hala SD „Radnički”. Radovi su u toku i Sportsko društvo „Radnički” će zasijati punim sjajem – istakao je Vesić.

On je naglasio da je zdanje Starog dvora kuća svakog Beograđanina te da je zato želeo da čestita rođendan Đorđu Todoroviću i da mu poruči da je ovde uvek dobrodošao.

– Grad će uvek voditi računa o najstarijim sugrađanima, kao i o svim Beograđankama i Beograđanima. Danas će penzioneri dobiti po 20.000 dinara pomoći od države, a eto dogodilo se da Đorđe dobija taj novac upravo na rođendan. Nedavno su i mladi dobili novčanu pomoć jer se država trudi da ih zadrži. Takođe, nastojimo da najstariji sugrađani uživaju u svemu što su zaslužili, jer su izneli najveći teret reformi. Zbog vas i vaše žrtve, danas se Beograd i Srbija dobro razvijaju – rekao je Vesić. 

On je svom gostu pokazao budući izgled spomenika legendarnom gradonačelniku Branku Pešiću i dodao da će spomenik najverovatnije biti postavljen tokom proleća.

Todorović je napomenuo da je svojevremeno dolazio u Stari dvor kod Branka Pešića i Aleksandra Bakočevića. On je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da rođendan proslavi i u Starom dvoru, kao i zbog činjenice da su država i Grad odlučili da pomognu Sportskom društvu „Radnički”. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.3 ° C
13.8 °
11.9 °
90 %
3.6kmh
0 %
Пон
25 °
Уто
22 °
Сре
23 °
Чет
25 °
Пет
18 °