4 C
Belgrade

Vesić: Zahvaljujući „Sadiši” sačuvana 72 velika stabla u Beogradu

Zahvaljujući mašini za presađivanje stabala, stablo kuglastog bagrema presađeno je danas na šetalište u Bulevaru Nikole Tesle, a posao su obavili radnici „Zelenila – Beograd” u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Događaju je prisustvovao i direktor ovog javnog komunalnog preduzeća Slobodan Stanojević.  

Vesić je tom prilikom podsetio da je „Sadiša” nabavljen prošle godine. 

– Otkad je kupljen, na ovaj način presađena su 72 velika stabla. Nastavićemo to da radimo, kada ima potrebe, posebno kada mora da se širi infrastruktura, i tako ispuniti obećanje da ćemo zahvaljujući ovoj mašini spasiti hiljade stabala. Svako stablo je pobeda za Beograd i zato pozivam građane da nastavimo da sadimo – rekao je za Beoinfo Goran Vesić. 

On je ocenio da naš glavni grad ima dosta zelenila, ali da ga zapravo nikada nije dovoljno. Zato je svako drvo veliki korak napred, istakao je Vesić.  

Direktor „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević precizirao je da je reč o drvetu koje ima bujnu krošnju, koja se dodatno oblikuje u loptu, te da nije slučajno posađeno pored klupe za odmor. 

– Mašinom su do sada presađivane razne vrste drveća, među njima i dosta četinara. Najveće stablo koje je na ovaj način sačuvano je visine petnaestak metara – kazao je Stanojević. 

On je precizirao da je prošle godine zasađeno oko osam i po hiljada stabala, te da ovaj posao ekipe „Zelenila” svakodnevno rade. 

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °