11.8 C
Belgrade

Vesić: Završena rekonstrukcija podzemnog prolaza kod hotela Balkan, nastavljamo da uređujemo i ostale

Beograd se sređuje i shodno tome nastavljaju da se uređuju podzemni prolazi, koji od kako su napravljeni pre gotovo pola veka nisu imali nikakav vid rekonstrukcije, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika, kako sad izgleda ovaj podzemni prolaz kod hotela Balkan, koji je završen i gde su kompletno urađeni mermer i pokretne stepenice, tako će izgledati svi podzemni prolazi na Terazijama.

– Očekujem da dobijemo građevinsku dozvolu za prolaz preko puta robne kuće Beograd i kod hotela Moskve. Kada se završi spoljno uređivanje, započeće se sa sređivanjem unutrašnjeg prostora. Posle toga sledi rekonstrukcija prolaza kod Palate Albanija i na kraju rekonstrukcija podzemnog prolaza kod Igumanove palate – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sa firmom koja je izvodila rekonstrukciju Grad ima potpisan ugovor za održavanje podzemnih prolaza, te će se ovi prolazi čistiti stalno jer najveći problem sa njima je bilo upravo to što ih niko nije održavao.

– Biće postavljen video-nadzor, a imaćemo i obezbeđenje podzemnih prolaza. Grad je već uredio podzemne prolaze kod Tržnog centa „Piramida” u Ulici Jurija Gagarina, zatim kod Beogradskog sajma, a radićemo i podzemni prolaz na Zelenom vencu. Na taj način će svi prolazi ovakvog tipa u Beogradu biti konačno sređeni, a ovi na Terazijama, koji su najvažniji i najprometniji, biće urađeni kao „da ste u apoteci” – rekao je Vesić.

On je rekao da očekuje da će radovi na prolazima kod Beograđanke i hotela Moskva početi sledeće nedelje.

– Sukcesivno ćemo obavljati ove radove i kako se budu završavali tako će se i prolazi otvarati. Radovi će trajati do kraja godine jer se trudimo da istovremeno podzemni prolazi rade jer kad se zatvori jedan ulaz rade druga dva. Kao što se vidi, osim što gradimo velike stvari kao što su metro i obilaznica tako sređujemo i ove male stvari koje su veoma značajne za život naših sugrađana – zaključio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.4 ° C
13.8 °
11.7 °
82 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
26 °