4 C
Belgrade

Završeno asfaltiranje druge kolovozne trake u Bulevaru patrijarha Pavla

Završeno je asfaltiranje druge kolovozne trake u Bulevaru patrijarha Pavla iz pravca Košutnjaka do Pere Velimirovića u dužini od oko jednog kilometra. Tokom ove nedelje izvršićemo saobraćajno obeležavanje i pustićemo semafore u rad. Tada će vozači moći da koriste obe nove trake u bulevaru, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– U toku su radovi na baštici za javni gradski prevoz u bulevaru koja se nalazi između dve saobraćajne trake a koju će koristiti tramvaji i autobusi. To su radovi na završetku  ivičnjaka baštice, sistema odvodnjavanja baštice i početak polaganja tramvajskih šina u dužini od četiri kilometra (dva puta po dva kilometra). Završetak ove baštice sa tramvajskim prugom očekuje se do kraja septembra ove godine – istakao je Vesić.

On je naglasio da će time biti završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla čija vrednost iznosi oko 1,3 milijarde dinara.

– U međuvremenu se izvode radovi na izgradnji treće faze rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla, a to je deonica od skretanja za Košutnjak do Mosta na Adi odnosno petlje Hipodrom. Nova ulica će biti postavljena u koridoru koji je nekada korišćen za železničku prugu tako da je potpuno zaobiđen Topčiderski park. Da podsetim, naši prethodnici u Skupštini grada Beograda 2011. godine objavili su plan da trasa bulevara bude postavljena po sred parka što je dovelo do potpisivanja peticije od strane nekoliko hiljada građana. Mi smo uspeli potpuno da sačuvamo park – rekao je Vesić.

Vrednost ovih radova iznosi 2,1 milijardu dinara. U toku su radovi na demontaži koloseka i železničke pruge na Topčideru.

Kako je istakao zamenik gradonačelnika, kada svi radovi budu završeni, sa Mosta na Adi prema Rakovici neće se više skretati levo u usku ulicu koja je saobraćajna crna tačka pored Topčiderskog parka već će vozila koristiti novi bulevar sa četiri trake oko parka sve do raskrsnice sa ulicom Pere Velimirovića.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °