13 C
Belgrade

Video nadzor na groblju u Bariču

Savet za komunalni red Gradske opštine Obrenovac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Obrenovac i Komunalnom milicijom vrši uklanjanje divlje deponije na groblju u mesnoj zajednici Barič, na ovoj lokaciji u buduće će funkcionisati i video nadzor.

Ivan Stojić, član Veća Gradske opštine Obrenovac je istakao da je ovo još jedna u nizu akcija Saveta za komunalni red.

– Ovakve akcije imaju za cilj uređenje opštine Obrenovac i svih javnih površina. U Bariču smo na lokaciji gde smo postigli jedan istorijski trenutak, gde ćemo sankcionisati nesavesne pojedince koji sebi dozvoljavaju da ruže ovakva mesta, pre svega mesta tuge naših sugrađana – rekao je Stojić.

– Na ovoj lokaciji smo odneli veliku količinu otpada i na ovoj lokaciji će u buduće Komunalna milicija preuzeti upravljanje video nadzorom koji je postavljen. Uvereni smo da će se naši sugrađani priključiti ovakvim akcijama. Oni mogu da nam pomogni tako što će se javljati na broj telefova 062-302518 i da se na taj način uključe u rešavanje ovakvih problema – poručio je Stojić.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac je izrazio nadu da će se problem oko neadekvatnog odlaganja otpada na ovoj lokaciji uz pomoć ove akcije rešiti.

– Svaka deponija koju kao ljudska bića napravimo je bruka za sve nas, posebna je sramota kada nešto ovako uradimo u blizini grobova naših najmilijih i to je sramota koju svakodnevno gledamo. Ovde se dešava da ljudi ne razmišljaju da đubre koje izbace vetar nosi na grobove pokojnika i kada naši sugrađani posete groblje zateknu grozan prizor. Nadam se da smo na početku posla koji će sve to da zaustavi, to je višedecenijski problem u Bariču i verujem da ćemo to konačno rešiti – izjavio je Jovanović.

Miloš Dimitrijević, šef odseka Komunalne milicije u Obrenovcu je rekao da je jedan od prioriteta svih nadležnih službi očuvanje životne sredine.

– Nadam se da ćemo zajedno rešiti ne samo ovu već i druge divlje deponije na teritoriji opštine Obrenovac i teritoriji Republike Srbije. Naša generalna politika je preventivna, koja se ogleda u ovim kamerama koje su postavljene. Nadam se da će većina neodgovornih stanovnika odustati od namere da na ovom mestu odlaže otpad – kazao je Dimitrijević.

On je istako da će video nadzor funkcionisati neprekidno i apelovao na meštane da na nepropisan način ne odlažu otpad.

Dimitrijević je objasnio da će se samo sankcionisanje vršiti uz pomoć snimka registarskih tablica vozila i lica koja stvaraju divlje deponije.

– Postoji mogućnost da ukoliko primetimo bilo kakva dešavanja da u tom trenutku pošaljemo patrolu na lice mesta koja će sankcionisati neodgovorna lica. Same kazne su za fizička lica od 10.000 dinara, preduzetnici 75.000 dinara, a za pravna lica kazna je 150.000 dinara – zaključio je Dimitrijević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °