23.5 C
Belgrade

Vidovdanski koncert “Srbija se rodi” 28. juna u 20 časova

Pravoslavno sportsko društvo “Sveta Srbija”, u saradnji sa gradskim opštinama Čukarica i Stari grad, priređuje centralnu beogradsku proslavu – svečani Vidovdanski koncert “Srbija se rodi”, tradicionalno na Vidovdan, 28. juna 2022. godine, sa početkom u 20 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5.

Izvorna narodna pesma i igra, pojanje, besedništvo, dramski i muzički umetnici pružiće publici dostojanstven praznični doživljaj u velikoj koncertnoj dvorani Kolarca. Učesnici u programu su Hor “Simonida” iz Gračanice, Srpsko pjevačko društvo “Svetosavnik” iz Podgorice, Kulturno umetničko društvo “Koreni”, Muzički sastav “Metoh” i Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija.

Neda Stolić, zatim srpski melod i pojac Ljuba Manasijević, izvešće pesme Pećka kandila i Oj Kosovo, Kosovo. Marko Šćepanović zapevaće uz gusle.

Vidovdanskim koncertom “Srbija se rodi” neguje se živa tradicija, unjedrena u najlepšim vrednostima naroda. Od predaka primljen Knežev kosovski zavet prenosi se potomstvu čuvajući nacionalno pamćenje kao suštinu našeg identiteta.

Srbija se rodi je pozdrav i pokret koji je PSD “Sveta Srbija” ustanovilo u svrhu odbrane prava i slobode na stvaralački izražaj bića, izgradnje i rađanja, a u skladu sa svojom misijom da deluje sa visokom društvenom svešću i odgovornošću prema otadžbini i naraštajima koji dolaze. Stoga su svi kapaciteti i događaji u organizaciji Pravoslavnog sportskog društva “Sveta Srbija” objedinjeni upravo pod imenom Srbija se rodi.

Ulaz slobodan.

beogradski.rs / GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.1 ° C
24.1 °
18.8 °
56 %
1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °