2.5 C
Belgrade

Vidović: Naš cilj je da pomognemo građanima u smanjenju potrošnje električne i toplotne energije

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović potpisao je danas ugovore o sufinansiranju zamene dotrajale stolarije sa vlasnicima domaćinstava na teritoriji opštine koji su ispunili uslove javnog konkursa o unapređenju energetske efikasnosti, saopšteno je iz ove opštine.

Vidović je poručio da je ovo prvi put da se na Savskom vencu realizuje projekat koji je Opština započela u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike u cilju unapređenja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Opština Savski venac krajem prošle godine raspisala je javni konkurs na osnovu kog vlasnici stanova i kuća koji su uspešno prošli na konkursu, sada mogu da zamene spoljne prozore, vrata i druge transparentne elemente.

Prema projektu, sufinansiranje mera odnosi se na 50 odsto ukupne vrednosti radova, a maksimalno do 140 hiljada dinara ukupne vrednosti radova.

– Naš cilj je da pomognemo građanima i domaćinstvima u smanjenju potrošnje električne i toplotne energije. Ovo je značajan projekat i veoma važan korak za lokalnu samoupravu, državu, ali je i direktna korist i ušteda za građane. To će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, kao i računi krajnjih korisnika. Realizacijom ovog projekta uštedeće se toplotna energija što predstavlja ogromnu uštedu u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu – izjavio je Vidović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °