2.5 C
Belgrade

ZAVRŠETAK RADOVA U VIŠNJIČKOJ PRE ROKA: Tri trake u oba smera rasteretiće saobraćaj

Radovi na rekonstrukciji Višnjičke ulice u punom su jeku. Iako se tokom jutarnjeg i popodnevnog špica u ovom delu grada stvaraju saobraćajne gužve, malo strpljenja stanovnika naselja koja ova ulica spaja mnogo će se isplatiti, jer će po završetku radova, koji se očekuje do kraja kalandarske godine, protok saobraćaja, a samim tim i kvalitet života svih koji žive u ovom delu grada, biti značajno unapređen.

Iz „Beograd puta“ najavljuju da će radovi koji su počeli u martu biti gotovi i pre zadatog roka. Trenutno se završavaju radovi na dužini od 1,4 km , a po završetku rekonstrukcije, ova važna saobraćajnica dobiće dodatnu traku za redovan saobraćaj u oba smera, kao i žutu traku za kretanje vozila javnog prevoza, što će suštinski promeniti saobraćajnu sliku ovog dela grada.

Intenzitet radova biće pojačan tokom letnjih meseci, kada je frekvencija saobraćaja najmanja, a u skladu sa novom praksom gradskih preduzeća koja je uvedena po stupanju na dužnost gradonačelnika Aleksandra Šapića, radovi se izvore van saobraćajnih špiceva, noću, kao i vikendima.

Sve ovo uticaće da rekonstrukcija ove važne ulice bude gotova značajno pre zadatog roka, rekao je nedavno gradonačelnik Beograda.

– Mi ćemo za par meseci proširiti Višnjičku ulicu i omogućiti ljudima koji žive u ovom delu grada da konačno mogu saobraćajno da dišu. Nisam do sada čuo nijednu osobu koja je imala zamerku zbog toga što izvodimo radove u ovoj ulici i koja nije pohvalila projekat koji sprovodimo. Da li su sada gužve, jesu, da li radimo brže od predviđenih rokova, radimo, uradićemo Višnjičku pre vremena. Onog momenta kada ova ulica bude bila rekonstruisana, život ljudi sa Karaburme, Višnjičke banje, Višnjice, Mirijeva, neće više biti isti i mislim da je to jedna od najboljih stvari koje smo uradili – rekao je gradonačelnik.

Razvoj infrastrukture u ovom delu grada, kao i povećanje broj stanovnika, dovelo je do toga da su kapaciteti koje je ova ulica imala odavno premašeni. Dve trake u oba smera za toliko automobila kao i veliki broj linija javnog prevoza, dovelo je do toga da u ovoj ulici nije bilo dela dana kada saobraćajna gužva nije stvarana. I tako godinama unazad. Zbog toga je rekonstrukcija Višnjičke ulice bila preko potrebna.

Pored Višnjičke, u Beogradu će ove godine biti urađeno preko 100 ulica.

– Mislim da se vidi koliko se radi u Beogradu. Otvaramo nove radove, trudimo se da radimo maksimalno efikasno. Probijanje rokova do sada nismo imali, ulice smo završavali u predviđenom roku. Više od 40 smo uradili na jesen, u ovoj godini ćemo uraditi preko 100 ulica. Francusku smo završili u rekordnom roku, počinjemo radove na Bulevaru Zorana Đinđića – izjavio je gradonačelnik.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °