3.2 C
Belgrade

Visoke temperature narednih dana, postavljene cisterne sa vodom za piće

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature koje se na teritoriji Republike Srbije očekuju do kraja sedmice. Prema najavama, do kraja sedmice će se zadržati veoma toplo vreme, sa jutarnjom temperaturom u većini mesta od 20 do 25 stepeni i najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 37 stepeni, saopštili su iz Beokom servisa.

Grad Beograd je zbog najavljenih vremenskih prilika preduzeo preventivne mere u uslovima visokih temperatura, pa će u narednom periodu, kada su najavljeni tropski dani i prognozirana temperatura iznad 30 stepeni, cisterne sa vodom za piće biti postavljene na prometnim mestima u gradu, u najtoplijem delu dana. Pitka voda je namenjena svim građanima za osvežavanje i rashlađivanje. Cisterne sa vodom za piće će se nalaziti na Trgu republike – TC „Staklenac”, na Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici, kod Opštine Novi Beograd – kružni tok, uz zgradu Gradske opštine i na Zelenom vencu.

Takođe, na teritoriji grada Beograda biće omogućen i neometan rad svih javnih česama i fontana koje su u nadležnosti javnih komunalnih preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija” i „Zelenilo – Beograd”.

Iz Beokoma podsećaju da je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” angažovano na održavanju 197 javnih česama i 41 fontane. Sezona rada gradskih fontana i beogradskih javnih česama traje od proleća do kraja jeseni, to jest od 1. maja do 1. oktobra. Gradske fontane, javne česme, kao i platoi na kojima su one postavljene svakodnevno se održavaju. Kvalitet vode sa javnih česama koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda uporedo kontrolišu JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i Gradski zavod za javno zdravlje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °