2.9 C
Belgrade

Vladika Isihije osveštao vrtić ”Ružica”

Vladika valjevski Isihije osveštao je objekat vrtića u Belom Polju. U prisustvu dece, vaspitača, roditelja i gostiju obavljen je čin osvećenja. Događaju su prisustvovali i predstavnici opštine Obrenovac.

Vrtić ”Ružica” u Belom Polju, jedan je od najmodernijih vrtića na teritoriji grada Beograda, a trenutno u ovom objektu borave deca iz Bariča, budući da su u toku radovi na renoviranju vrtića u ovoj mesnoj zajednici.

– Posebno je važno da vrtići i škole, ali i uopšte sva mesta gde se radi sa decom, budu osvećena jer duše su tanane i veliki uticaj trpe, a mogu trpeti dobre i loše uticaje. Kada su u osvećenoj prostoriji onda su zaštićena od loših uticaja – rekao je vladika Isihije.

On je ovom prilikom svima čestitao praznik Vaskrsenja i poželeo deci da rastu u Božijem blagoslovu.

Deca iz Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević” protekle nedelje, nizom aktivnosti obeležila su Perkine dane, a i za ovu nedelju zajedno sa vaspitačima, pripremili su interesantan program.

– Danas je za nas bio izuzetan dan, imali smo čast i zadovoljstvo da nas vladika Isihije blagoslovi i osvešta vrtić i da proslavimo na najlepši mogući način 61. rođendan Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević” – istakla je pomoćnica direktora PU ”Perka Vićentijević” Anđelija Ružić.

Predstavnici opštine Obrenovac istakli su, da će se i dalje truditi da šire kapacitete vrtića, kako bi bilo dovoljno mesta za svu decu.

– Vrtić ”Ružica” je najnoviji objekat koji smo izgradili, kako bi naša deca imala što bolje uslove za odrastanje i učenje. Deca iz Bariča koja su prešla u ovaj vrtić do izgradnje novog ”Kolibrija”, uživaju u novom objektu i danas su imali priliku da pokažu šta su naučili – rekao je zamenik predsednika opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

Na dan osvećenja vrtića ”Ružica”, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković poklonio je sliku zaposlenima u predškolskoj ustanovi ”Perka Vićentijević”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °