11.1 C
Belgrade

Vrtić „Lipa” dobija novu fasadu

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić „Lipa” gde se izvode radovi na rekonstrukciji fasade objekta za koju je Sekretarijat izdvojio 6,7 miliona dinara.

– Obnova fasade odlično napreduje, očekujem da sve i nadalje protekne u najboljem redu i da se krajem marta, kako je planirano, radovi završe. Ovo je jedan od najlepših starogradskih vrtića, ali od izgradnje 1976. godine nije bilo većih ulaganja u objekat – rekao je Gak.

Kombinovani objekat namenjen deci Starog grada u Solunskoj ulici ima 1.827 kvadratnih metara i veliko dvorište od 1.000 kvadratnih metara. Vrtić pohađa 330 mališana raspoređenih u 15 vaspitnih grupa, od jaslica do pripremnog predškolskog programa, koji neometano provode vreme u objektu i dvorištu uprkos radovima.

– U poslednjih pet godina obnovili smo skoro 50 vrtića. Radimo u skladu sa godišnjim planovima koje pravimo, a sa ciljem da obnovimo sve objekte – rekao je Gak.

Nakon obilaska radova na vrtiću „Lipa”, Gak je obišao i starogradski vrtić „Skadarlija” i najavio rekonstrukciju dvorišta.

– Ovaj vrtić ima odlično veliko dvorište u centru grada, obnovićemo ga da bude prilagođeno najmlađima i za to ćemo izdvojiti oko 16 miliona dinara – najavio je Gak, napominjući da je samo za opremu starogradskih obdaništa od 2017. godine uloženo oko 52 miliona dinara.

U sastavu Predškolske ustanove „Dečji dani” na Starom gradu je 11 vrtića sa više od 2.100 dece.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °