13 C
Belgrade

Vulin: Dojave o bombama još jedan vid političkog i ekonomskog pritiska na Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su dojave o bombama, koje su u poslednje vreme učestale u Srbiji, nastavak pritiska na Srbiju, našu ekonomiju i predsednika Aleksandra Vučića da napusti politiku vojne neutralnosti i donošenja samostalnih odluka.

„Naše službe, koje su sposobne i opremljene, efikasno detektuju odakle dolaze te dojave, uglavnom iz jednog centra jedne zemlje u Evropskoj uniji i sa teritorije Ukrajine“, kazao je ministar Vulin.

Ukazao je da su poslednje dojave o navodnim bombama u tržnim centrima došle sa servera koji je lociran u Švajcarskoj.

Ministar policije je naveo da je Srbija od Švajcarske, Ukrajine, ali i drugih zemalja odakle dojave dolaze, zatražila informacije ko sa njihovog servera to radi, ali da za sada nismo dobili pozitivan odgovor.

Prema njegovim rečima, više je nego jasno da su te dojave posledica sukoba u Ukrajini i da predstavljaju politički i ekonomski napad na Srbiju.

„Kada zatvorite tržni centar na nekoliko sati, napravili ste veliku ekonomsku štetu prodavcima koji u tim centrima rade. Ovo je čist ekonomski udar i naš jedini odgovor na to je preventivna i povećana bezbednost“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin i istakao da će se povećati prisustvo policije u uniformi.

„Kada vidite naše pripadnike u uniformama, nemojte da mislite da se nešto desilo, već samo vodimo računa da sprečimo da se nešto desi. Uradićemo sve što možemo da građani budu bezbedni“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °