9.8 C
Belgrade

Za đake Vračara 4.941 tablet, za učitelje i nastavnike 268 laptopova

Podela tablet računara osnovcima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Vračar nastavljena je, a zahvaljujući Gradu Beogradu u vračarske škole stigao je 4.941 tablet za učenike, kao i 268 laptopova za učitelje i nastavnike.

Početku podele u OŠ „Svetozar Marković” prisustvovali su predsednik gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, član Veća za obrazovanje Dragi Lukić, šef Kabineta predsednika Nikola Jelenković i direktorka škole Ivana Orolicki.

Nedeljković je tom prilikom rekao da mu je drago što je deo početka nove digitalne ere u osnovnom školstvu i obrazovanju uopšte.

– Grad Beograd je izdvojio sredstva i pokrenuo ovako značajan projekat koji će svoj deci pružiti jednake mogućnosti za obrazovanje. To je naročito važno u situaciji pandemije kada svi treba da smo umreženi kako bi se digitalna nastava sprovodila bez smetnji. Za vračarske škole stigao je 4.941 tablet, a za učitelje i nastavnike 268 laptopova. Ovo je značajno ulaganje u buduće generacije, koje će dati ozbiljne rezultate na dugoročnom planu. U ovoj školi su za učenike od trećeg do šestog razreda obezbeđena 464 tableta – precizirao je Nedeljković.

Direktorka škole Ivana Orolicki zahvalila je Gradu Beogradu i Gradskoj opštini Vračar na ovako važnoj akciji koja će znatno olakšati proces sprovođenja nastave na daljinu, ali i roditeljima rasteretiti budžet u septembru.

– Moderan, savremen način obrazovanja će nepogrešivo doprineti društvenom razvoju naše zemlje. Akcija podele tableta, na kojima će biti digitalni udžbenici koje ćemo koristiti kako u neposrednoj nastavi u školi tako i u nastavi na daljinu, pomoći će nam mnogo u ovoj situaciji – rekla je Orolicki.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
9.8 ° C
9.8 °
8.7 °
93 %
2.1kmh
0 %
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °
Суб
17 °

Servisne vesti