2.9 C
Belgrade

Za „Maraton” prijavljeno 6.700 trkača

Šest nedelja pre 36. Beogradskog maratona prijavljeno je 6.700 trkača, što je ukupan broj učesnika prošlogodišnje trke, saopšteno je iz „Beogradskog maratona”.

Trenutno interesovanje svedoči da se očekuje rekordan broj učesnika i spektakl na ulicama Beograda.

Poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21 kilometar, u kojoj četiri člana tima pređu distancu polumaratona. Ova trka je namenjena za sve koji žele da osete maratonsku energiju i timski duh, a da nisu fizički pripremljeni da istrče samostalno celu dužinu. Takođe, štafetna trka je odličan način da firme organizuju rekreaciju i druženje za zaposlene. Prošlogodišnja brojka od blizu 1.000 učesnika u štafeti svedoči o velikom interesovanju za ovu trku.

Ovogodišnji Beogradski maraton zakazan je za nedelju, 23. april, sa startom u 10 časova kod Crkve Svetog Marka. Prijave su još uvek otvorene, a u zavisnosti od nivoa forme, maratonci mogu da biraju da li će se prijaviti za polumaraton ili maraton od 42 kilometra. Ostali učesnici imaju mogućnost da se oprobaju u trci na 10 kilometara, koja se po prvi put organizuje u okviru Beogradskog maratona, odnosno da prošetaju u sklopu „Trke zadovoljstva” stazom dužine 2,5 kilometara zajedno sa porodicom, prijateljima i ljubimcima.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °