12.6 C
Belgrade

Zadatak komisije da razmotri svaki predlog

Komisija za planove i obrađivač – Urbanistički zavod Beograda saslušali su sve primedbe i na zatvorenoj sednici koja će biti održana za nekoliko dana odlučivaćemo o svakoj primedbi, rekao je gradski urbanista Marko Stojčić po završetku sednice.

– Ono što je bilo specifično za većinu podnosilaca primedaba jeste da prvi put čuju da ovo nije samo metro sistem već se i integralno posmatraju svi šinski sistemi, što ima za cilj smanjenje upotrebe automobila i da većina građana pređe na šinski sistem. Ovaj sistem bi se koristio kao brz, visokokapacitativni, ekološki sistem, kako bismo oslobodili ulice od automobila i uspeli da vratimo veliki deo prostora pešacima, biciklistima, a ujedno i da posadimo parkove i sve ono što je važno za Beograd. Zadatak komisije je da sve predloge prouči i da ove godine preda skupštini najvažniji planski dokument ove godine, Plan generalne regulacije šinskih sistema. Nakon njegovog usvajanje uslediće projektovanje tunela i prve linije – kazao je Stojčić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...