12.4 C
Belgrade

Zahvalnica KUD-a „Sveti Sava” uručena predsedniku GO Zvezdara  

Povodom osvojenog prvog mesta na Međunarodnom festivalu folkora u Turskoj, omladinskog ansambla Kulturno – umetničkog društva „Sveti Sava“, direktorka Dragana Mirković posetila je GO Zvezdara gde je razgovarala sa predsednikom Opštine Vladanom Jeremićem. Jeremić je istakao da će GO Zvezdara nastaviti da podržava rad KUD-a „Sveti Sava“ i poželeo im puno sreće u narednim takmičenjima.

Ovom prilikom predsedniku Opštine Zvezdara uručena je specijalna zahvalnica. „Vi ste zaslužni za ovu pobedu jer Opština Zvezdara kontinuirano prati i pomaže rad Društva, na čemu smo izuzetno zahvalni“, istakla je Dragana Mirković.

Na prijemu su prisustvovali i Dragana Đurić, zamenica predsednika GO Zvezdara i Slobodan Mirković, umetnički direktor KUD-a “Sveti Sava”. Na sastanku se govorilo i o održavanju manifestacije EKO Etno Fest 2022, u nedelju 5.juna, na Svetski Dan zaštite životne sredine. Manifestacija se održava uz podršku GO Zvezdara i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, a u organizaciji Udruženja KUD „Sveti Sava“.

EKO Etno FEST je kulturno ekološki festival koji obuhvata održavanje ekoloških radionica, eko sportskih takmičenja, kao i akciju prikupljanja ekološkog reciklažnog otpada, selekciju i odnošenje u reciklažne centre, uz kulturno zabavni program, takmičenja i animaciju publike.  Festival se održava u Mirijevu, park „Stazice“ (iza malog Maksija), 5. juna 2022. u 11 sati.

Takođe je najavljeno održavanje još jedne manifestacije. KUD „Sveti Sava“ će od 1. do 7. jula biti domaćin Međunarodnog festivala folklora „Belgrade Award“  koji je proglašen za prvih pet najboljih FIDAF festivala na svetu. Festival će biti organizovan uz podršku GO Zvezdara, Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu i privredu, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °