22.1 C
Belgrade

Zajedničke aktivnosti i manifestacije na promociji saradnje srpskog i ruskog naroda

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović ugostio je u Starom dvoru Valerija Aleksejeva predsednika „Međunarodnog fonda duhovnog jedinstva naroda”. Na sastanku je potvrđena saradnja između Grada i ovog fonda, a bilo je reči i o pravcima dalje saradnje.

Andreja Mladenović je istakao da je na ovom sastanku potvrđena izuzetno dobra saradnja i razumevanje Grada i fonda.

–Veliki broj zajedničkih aktivnosti i manifestacija na promociji saradnje srpskog i ruskog naroda, naših crkava kao i veliki broj spomenika i inicijativa koje su došle od samog fonda i njihovih realizacija govore o tome koliko je zaista plodna naša saradnja. Ova organizacija okuplja veliki broj odeljenja u zemljama gde Rusija ima svoj interes da preko ovakvih organizacija koje poštuju i neguju tradicije pravoslavlja i indetiteta naših naroda realizuje zajedničku saradnju – rekao je Mladenović.

On je naglasio da je veoma važno da Beograd i Srbija, kroz ovakvu vrstu saradnje sa organizacijama koje kroz verski indetitet i pravoslavlje, obezbeđuje jačanje i širenje kulturnih veza dva naroda.

–Nadam se da ćemo nastaviti zajedničkim aktivnostima da još više povezujemo ruski i srpski narod i da će to razumevanje koje imamo i zajedničke brige još više ujediniti i zbližiti – poručio je Mladenović.

Valerij Aleksejev je istakao da u Gradu Beogradu uvek nailazi na prijateljski prijem i da to proizilazi iz zajedničkih odnosa.

–U ovoj situaciji kada treba da se ojača indetitet srpskog naroda i uticaj Srbije, Rusija će uvek prilaziti u pomoć srpskoj državi. Naše srpsko odeljenje zajedno sa Gradom Beogradom radi i na duhovnim i na političkim poljima radi ujedinjenja pravoslavnog sveta – rekao je Aleksejev.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.4 ° C
23.7 °
21.2 °
64 %
6.2kmh
0 %
Чет
21 °
Пет
27 °
Суб
25 °
Нед
20 °
Пон
21 °