4 C
Belgrade

Zamena dotrajalih kontejnera na Čukarici

JKP „Gradska čistoća“ nastavlja sa akcijom zamene starih i dotrajalih kontejnera na teritoriji opštine Čukarica. Tokom dana sa ulica Gradske opštine Čukarica će biti povučeno 560 dotrajalih kontejnera. Stari kontejneri zapremine 1.1 kubik će biti zamenjeni potpuno novim i funkcionalnim kontejnerima istog tipa i zapremine.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Čukarica Nikola Aritonović obišao je danas ekipe JKP „Gradska čistoća“ u Železniku.

“Danas će u naselju Žarkovo biti zamenjeno 79 kontejnera, na Ceraku 138, Belim vodama 152, u Železniku 159 i na Obrenovačkom drumu 34 kontejnera. Novi kontejneri se otvaraju pomoću nožne papučice čime se izbegava kontakt sa poklopcem kontejnera, što znači da kontejneri nakon upotrebe ostaju zatvoreni, čime je onemogućeno rasipanje otpada. Nakon ove zamene, na ulicama Čukarice više neće biti starih kontejnera, čime ćemo poboljšati ne samo izgled naših ulica, već i kvalitet komunalne usluge, ali i olakšati posao komunalnim radnicima”, poručio je Aritonović.

Iz JKP „Gradska čistoća“ podsećaju da sudovi za odlaganje komunalnog otpada nisu samo inventar Grada Beograda i JKP „Gradska čistoća”, već pripadaju svim Beograđanima. „Čistoća“ apeluje na sve građane da ulože dodatni trud i da pravilnim korišćenjem ovih sudova pomognu da ih očuvamo, kako bi što duže ostali u upotrebi.

Dovoljno je da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do njihovog trajnog uništenja.

beogradski.rs / GO Čukarica

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °