13.6 C
Belgrade

Zamena kotlova u Stambenoj zajednici u ulici Franje Kluza 5

Stambenoj zajednici u ulici Franje Kluza 5 isporučena su dva kotla na pelet od 150 kw koji će obezbediti grejanje za 38 porodica u ovoj Stambenoj zajednici. Na taj način dosadašnja kolarnica koja je koristila fosilne energente biće zamenjena kotlarnicom koja koristi ekološki prihvatljiviji energent-pelet.

Zamena kotlarnice u Stambenoj zajednici u Franje Kluza 5 je deo projekta koji finansiraju Ministarstvo za zaštitnu životne sredine i GO Zvezdara, u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i deo je Projekta smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora na teritoriji grada Beograda, a u skladu sa Akcionim planom GO Zvezdara iz 2021. godine.

Ovo je jedan od šest projekata zaštite životne sredine i javnog zdravlja koje GO Zvezdara realizuje u saradnji sa republičkim i gradskim institucijama.

Ovim povodom Stambenu zajednicu u ulici Franje Kluza 5 danas su posetili predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i članovi Veća GO Zvezdara dr Gordana Mišev, Miloš Stojilković i Dušan Ignjatović.

Stanari Stambene zajednice u ulici Franje Kluza 5 su pokazali izuzetnu zahvalnost, jer će zamenom kotlarnice biti rešen višegodišnji problem zagađenje životne sredine kojim se pored životne sredine štiti i zdravlje stanovnika.

beogradski.rs / GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
light rain
13.7 ° C
14.1 °
11.5 °
73 %
5.7kmh
0 %
Суб
15 °
Нед
6 °
Пон
2 °
Уто
2 °
Сре
-1 °