26.9 C
Belgrade

Zamenik gradonačelnika najavio lepe novosti za sve beogradske opštine

Danas je u Skupštini grada Beograda, u Starom dvoru, zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić održao sastanak sa predsednicima beogradskih opština, na kom se razgovaralo o brojnim aktuelnim temama.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić se obratio prisutnima sa sjajnim vestima, da se Beograd vraća starim navikama i uobičajenim tokovima života koje svi željno iščekujemo, s obzirom na veoma visok procenat vakcinisanih građana u našem gradu. Najveći procenat vakcinisanih, čini upravo najstarija populacija sugrađana, koje treba nakon svih ovih meseci otuđenosti i nagraditi na adekvatan način. Jedna od današnjih tema bili su predstojeći izleti penzionera, koje će organizovati sve beogradske opštine, te će svojim prijateljskim gestom, našim penzionerima omogućiti nova druženja i pokušati bar na taj način da nadoknadi sve ono što je bilo nemoguće tokom izolacije i restriktivnih mera, zbog pandemije Korona virusa.

Vest koja će svakako obradovati roditelje osnovaca u Beogradu jeste da će za sve osnovce od prvog do četvrtog razreda, grad Beograd obezbediti besplatne udžbenike. Za prvake će biti obezbeđen klasičan komplet udžbenika, dok će za decu koja pohađaju drugi, treći i četvrti razred, u svim osnovnim školama na teritoriji grada Beograda, biti obezbeđeni tablet računari.

Grad Beograd će za ove potrebe iz svog budžeta izdvojiti nezanemarljivu sumu novca za finansiranje kupovine udžbenika i tablet računara za oko 67. 000 osnovaca.

Na današnjem sastanku su pored predsednika beogradskih opština prisustvovali i predstavnici Grada Beograda, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda, kao i predstavnici Gradske opštine Surčin, pomoćnik predsednika GO Surčin Milisav Marković i Sanja Karadžić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti GO Surčin.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...