23 C
Belgrade

Zasađene nove sadnice u mesnim zajednicama Ušće i Ratari

Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine, povodom Svetskog dana šuma i Svetskog dana voda, pokrenulo je akciju sadnje novih sadnica na nekoliko lokacija na teritoriji opštine Obrenovac.

Direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić naveo je, da je ovo preduzeće u saradnji sa Savetom mesne zjadnice Ušće, novim sadnicama oplemenilo prostor školskog dvorišta.

– Javno preduzeće za zaštitu i unapređenje životne sredine već tradicionalno obeležava Svetski dan šuma i Svetski dan voda. Savet mesne zjadnice Ušće, iskazao je potrebu za uređenjem dvorišta škole Nikola Tesla u Ušću, a mi smo za ove namene izabrali sadnice četinara –poručio je Andrić.

On je naglasio da će i u mesnoj zajednici Ratari, nadležne službe Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine u saradnji sa školskim odborom zasaditi 3 nove breze na prostoru oko škole.

–Otpočeli smo akciju sadnje i u Arboretumu. Posadili smo 20 novih zaštićenih vrsta na ovom prostoru, koje se ne mogu videti na teritoriji šireg dela gradske opštine – naveo je Andrić.

Član Saveta mesne zajednice Ušće Tomislav Crvenković nalasio je, da je osnovni cilj da se najmlađim sugrađanima omogući prijatan boravak u školi i oko nje.

– Ovo nije jedina akcija, naime ona je samo jedna u nizu aktivnosti koje smo planirali za naše najmlađe. Mesna zajednica Ušće u saradnji sa školom i roditeljima dece koja pohađaju školu, pokrenula je inicijativu za sanaciju krova na velikoj sali u sklopu škole, sa ciljem da se u što je moguće kraćem roku uvede grejanje i time omoguće sportske aktivnosti najmlađima, a i časovi fizičkog tokom zimskog perioda – rekao je Crvenković.

On je ovom prilikom za naredni period, najavio i postavanje novog mobilijara u dvorištu škole.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.5 ° C
23.7 °
21.4 °
65 %
5.1kmh
0 %
Чет
24 °
Пет
25 °
Суб
27 °
Нед
23 °
Пон
21 °