12.6 C
Belgrade

Zastava Sokolskog saveza Žarkova uručena predsedniku opštine Čukarica

Sokolsko društvo Beograd VIII – Žarkovo, osnovano je u pre 88 godina i tokom dugogodišnje tradicije uticalo je na izuzetan razvoj sporta i fizičkog i zdravstvenog razvoja mladih na Čukarici. Otvaranjem tadašnje Sokolane, na prostoru današnjeg Sportskog centra u Žarkovu, sport postaje sastavni deo života Čukaričana, a posle Drugog svetskog rata ovo društvo se odlikuje i izuzetnim rezultatima i medaljama u skoro svim sportovima, posebno u gimnastici.

Sokolski savez Žarkovo imao je i svoju zastavu, izrađenu davne 1934. koju su takmičari sa ponosom nosili, kao učesnici brojnih sportskih manifestacija. Sokolsku zastavu, čuva jedan od aktivnih učesnika saveza i direktora Sportskog centra Žarkovo, Jovica Grbić, koji je danas, u želji da zastava bude deo čukaričke zaostavštine, uručio predsedniku opštine Čukarica Srđanu Kolariću. Svečanom prijemu u opštini Čukarica prisustvovali su i predsednica Skupštine Lidija Jovanović, sekretar Skupštine Milan Stojić, član Veća Slaviša Šotra, direktor Sportskog centra Žarkovo Zoran Malović i Aleksandar Aničić iz Sokolskog saveza Beograda.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić izrazio je zahvalnost na izuzetnom poklonu koji svedoči o tradiciji sokolstva i sportskog odrastanja na Čukarici, uz podsećanje da opština veliku pažnju posvećuje sportskom razvoju mladih sugrađana.Predsednik je istakao i značaj rada Sportskog centra Žarkovo, koji organizuje brojne sportske programe i aktivnosti, a o kojem je opština preuzela brigu. „Zastava Sokolskog saveza Žarkovo, koju ste nam dali na čuvanje, je izuzetan poklon, koji ćemo, nakon završetka obnove objekta stare škole u Žarkovu i otvranja muzeja izložiti kao svedočenje o istoriji sokolstva i sporta na Čukarici“, rekao je predsednik.

Govoreći o radu Sokolskog saveza i sportskog centra Jovica Grbić je istakao da poseduje i čuva kompletnu bogatu dokumentaciju i fotografije učešća na takmičenjima, kao i rada Sportskog centra u prvim danima nakon izgradnje koja će takođe postati sastavni deo zbirke date na čuvanje opštini.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...