2.9 C
Belgrade

Zatvoreni putni prelaz preko pruge u Batajnici

Budući da su završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka dužine 288 metara preko pruge u Batajnici, da je postavljena signalizacija i uspostavljena saobraćajna veza između ulice Carice Jelene i Šangajske, izvođači radova na modernizaciji i rekonstrukciji brze pruge će 26. jula otpočeti radove na postavljanju zaštitne ograde, čime će biti zatvoren putni prelaz u neposrednoj blizini železničke stanice Batajnica.

Drumski saobraćaj ostaje otvoren na putnom prelazu ranžirne stanice Ostružnica – Batajnica, a građanima je na raspolaganju i pešačko-biciklistički pothodnik u železničkoj stanici Batajnica.

Izgradnju nadvožnjaka u Batajnici pokrenula je Gradska opština, kojim je premošćen prelaz preko četiri koloseka brze pruge i omogućena nesmetana saobraćajna komunikacija žitelja naselja Šangaj sa centrom Batajnice.

Zahvaljujući opštinskoj inicijativi izgrađena je i nova saobraćajna veza u produžetku Belegiške ulice u dužini od 3,6 kilometara, koja se koristi za teretni saobraćaj, dok se ne izgrade sve pristupne saobraćajnice koje će biti povezane sa nadvožnjakom.

Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °