-0.4 C
Belgrade

Završen Letnji sportsko – obrazovni kamp „Čukarica 2022“

Predstavom „Čuvari Modre gore“, uz logorsku vatru i vatromet, završen je ovogodišnji Letnji sportsko-obrazovni kamp „Čukarica 2022“, koji je Gradska opština Čukarica i ove godine organizovala na Adi Ciganliji za osnovce uzrasta od 10 do 13 godina. Kroz kamp, održan tokom avgusta meseca, prošlo je 140 čukaričkih osnovaca raspoređenih u četiri grupe. Tokom nedeljnog boravka u kampu, deca su imala priliku, pored druženja, da se bave različitim sportskim i edukativnim aktivnostima, a sve uz prisustvo i pažnju animatora Udruženja „Moj super raspust“.

Završno veče okupilo je sve polaznike kampa, a mališanima se pridružio i predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji im je poželeo dobrodošlicu ističući da je kamp organizovan već treći put sa ciljem da osnovcima ulepša letnji raspust.

„Draga deco, vaša rzadragana i nasmejana lica mi govore to da ste tokom avgusta meseca proveli nezaboravnih pet dana u našem kapu i da ćete iz njega poneti lepe uspomene, neku novu naučenu veštinu, i ono što je najvažnije – nova prijateljstva. Činjenica da ovde vidim mališane koji već drugi put pohađaju Letnji kamp mi govori više od svega, a to je da čukariči osnovci sa nestrpljenjem čekaju letnji raspust i uzbudljivu i neobičnu avannturu u prirodi. Drago mi je da je kamp na Adi Ciganliji već postao mesto dobrog druženja i zabave, otkrivanja novih sportskih veština, upoznavanja prirode i nošenja nezaboravnih uspomena. Iako ste u kapu bili podeljeni u četiri grupe, večeras ste ovde svi zajedno, pa eto prilike i da se neko novo prijateljstvo rodi, jer to je nešto najlepše i najvrednije što ćete poneti iz ovog kampa“, poručio je Srđan Kolarić naglašavajući da će se opština potruditi da ovo postane tradicija kojoj će se osnovci radovati i sa nestrpljenjem je iščekivati svagog raspusta.

Pored sportova, deca su naučila kako da se snalaze u prirodi, postavljaju šatore, mačuju, a naučili su i osnove grčkog jezika, što su i pokazali pesmom na grčkoj jeziku koju su naučili u kampu.

Uz brojne animacije i aktivnosti za decu su na kampu, obezbeđeni su bili i obroci i stalna briga stručnih animatora i predavača, te su roditelji potpuno bili sigurni da su deca u bezbednom i prijatnom okruženju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-0.3 ° C
-0.2 °
-1.8 °
84 %
2.1kmh
75 %
Пон
1 °
Уто
5 °
Сре
5 °
Чет
6 °
Пет
2 °