19.6 C
Belgrade

Završen program obuke engleskog jezika za zaposlene

U petak, 20. maja 2022. godine,  u skupštinskoj sali Gradske opštine Zvezdara je održan poslednji čas engleskog jezika za zaposlene u Gradskoj opštini Zvezdara u okviru projekta  „Podučavanje engleskog jezika zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave sa fokusom na praktičnim veštinama potrebnim za efikasniju komunikaciju sa partnerima iz EU“. Ovaj program engleskog jezika je bio besplatan za zaposlene GO Zvezdara, a realizovan je u saradnji sa Udruženjem škola stranih jezika YALS, pod pokroviteljstvom ambasade Sjedinjenih američkih država.

Za unapređenje veština upotrebe engleskog jezika u svakodnevnom radu se prijavilo 12 zaposlenih Gradske opštine Zvezdara, položilo ulazni test i pohađalo nastavu svakog četvrtka, od 7. oktobra 2021. do 20. maja 2022. godine. Dve zaposlene zbog radnih obaveza, nisu uspele da do kraja pohađaju nastavu, a 10 polaznika je dobilo sertifikat za uspešno savladan program A2/B1 nivoa. Program je realizovan kroz 75 sati učenja, 45 sati sa predavačem i 30 sati samostalnog rada, i obuhvatao je zadatke za unapređenje veština pisanja, verbalnog izražavanja, čitanja i slušanja, kao i zadatke za razvoj digitalnih veština, upotrebe različitih internet alata u komunikaciji i razvoj veština prezentacije.

Program je vodila Maja Gavrilović Maksimović, nastavnica engleskog jezika, iz Centra za strane jezike Livingston, koji delatnost obavlja na teritoriji Opštine Zvezdara. Odlično struktuiran program, prilagođen potrebama zaposlenih u javnoj upravi, sa aktuelnim temama je odlično metodički isplaniran i realizovan. Obilje interaktivnih metoda koje angažuju polaznike doprinele su da nastava bude funkcionalna, zanimljiva i efikasna. Komunikacija i timski rad zaposlenih iz različitih odeljenja i sektora Uprave GO Zvezdara je dodatna vrednost ovog programa.

Zaposleni su danas, nakon pismenog dela završnog testa, uz Power Point prezentaciju predstavili svoje ideje u oblastima u kojima obavljaju poslovne aktivnosti, kao deo usmene provere. Uz himnu Zvezdarišta, osmehe i obećanje da će se program dalje razvijati i nastaviti u budućnosti, dodeljeni su sertifikati i time, zvanično, završene aktivnosti u okviru programa obuke engleskog jezika.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °