5.3 C
Belgrade

Završena rekonstrukcija ulice Narodnog fronta u Dražnju

Kompletna rekonstrukcija ulice Narodnog fronta u naselju Dražanj je privedena kraju. Mehanizacija „Šumadija puta“ danas je završila postavljanje završnog, habajućeg sloja asfalta i ulica je ponovo otvorena za saobraćaj.

Rekonstrukcija ove ulice bila je započeta u postojećoj regulaciji 2018. godine a zatim zaustavljena zbog protesta meštana koji su tražili proširenje profila puta. Kako bi se izvršila rekonstrukcija ulice prema potrebama meštana, tadašnji radovi su obustavljeni i izvršeno je  sveobuhvatno projektovanje putnog pojasa. Radovi su nastavljeni tekuće godine i izvedeni su u dužini od 1550 metara od raskrsnice sa Beogradskom ulicom u centru Dražnja prema naselju Umčari.

Rekonstrukcija je podrazumevala zamenu noseće podloge puta, proširenje kolovoznih traka na zakonom propisanu širinu, izrada nove drenaže, novog sistema odvoda atmosferskih voda, obostrano ojačanje kolovozne kontrukcije ivičnjacima, izradu novih kućnih prilaza i izgradnju trotoara.

Preostalo je da se izvedu radovi na postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije a javni prevoz se ponovo uspostavlja u punom kapacitetu i na redovnim trasama u ponedeljak, 1. avgusta.

Ova investicija u vrednosti od 100 liliona dinara finansirana je od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Završne radove na postavljanju habajućeg sloja asfalta obišao je predsednik opštine, Dragan Pantelić sa saradnicima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
5.3 ° C
6.4 °
3.6 °
86 %
6.2kmh
75 %
Нед
5 °
Пон
3 °
Уто
6 °
Сре
5 °
Чет
1 °