2.9 C
Belgrade

Završena sedma sezona „Eko-kviza”

Republičko takmičenje sedme sezone „Eko-kviza” završeno je danas u Beogradu pobedom vršačkih osnovaca, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća”.

Ovo gradsko preduzeće je uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Skupštine Grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu u školskoj 2022/23. godini uspešno završilo ovu sezonu takmičenja.

Učenici viših razreda osnovnih škola iz Beograda, Zrenjanina, Vršca i Gornjeg Milanovca sa nastavnicima učestvovali su u finalnom nadmetanju popularnog kviza u kom su najbolje znanje i veštine ove godine pokazali đaci OŠ „Paja Jovanović” iz Vršca. Drugo mesto osvojili su učenici OŠ „Desanka Maksimović” iz Gornjeg Milanovca, treće mesto OŠ „Jovan Dučić” iz Zrenjanina, dok je četvrto mesto zauzela OŠ „Dragojlo Dudić” iz Beograda.

Grad Vršac će biti domaćin finala osme sezone „Eko-kviza” koje će se održati naredne godine.

Ovogodišnje republičko takmičenje otvorio je Dušan Čarkić, pomoćnik ministra zaštite životne sredine, a podršku osnovcima, između ostalih, dali su i Nenad Radić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Marko Popadić, direktor JKP-a „Gradska čistoća” i Vladan Jeremić, predsednik gradske opštine Zvezdara.

Cilj ovog kviza je podizanje znanja i nivoa svesti o važnosti ekologije, reciklaže i zaštite životne sredine, zatim negovanje i razvoj ekološkog bontona, ali i usvajanje lepih i korisnih navika. „Eko-kviz” na zanimljiv i jednostavan način budi interesovanje mladih za oblast reciklaže i ekologije, a kontinuirana edukacija će generacije koje stasavaju učiniti ekološki osvešćenijim ljudima koji će znati da bez očuvanja i brige o životnoj sredini nema budućnosti, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °