13.3 C
Belgrade

Završeni radovi na izgradnji ulice Milice Stojadinović Srpkinje u Lazarevcu

U Ulici Milice Stojadinović Srpkinje, potpunom rekonstrukcijom, izvršena je zamena vodovodne mreže u dužini od 1350 metara, sa oko 50 novih vodovodnih priključaka, urađena je kanalizaciona mreža, postavljena je mreža za gasifikaciju, trotoari, a na pojedinim mestima, gde su to uslovi dozvolili, ulica je proširena i do 5,5 metara.

Završne radove obišao je predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević sa saradnicima.

‚‚Pored ove ulice uradili smo zamenu vodovodne mreže u Botaničkoj ulici, koja delom izlazi na ulicu Milovana Lazarevića, gde je urađena i kanalizaciona mreža. Radovi su iz više faktora trajali duže od planiranih, ali evo sada ovde imamo jednu modernu saobraćajnicu”, rekao je Stević.

On je takođe objasnio kako teku radovi u ulici Milovana Lazarevića i zbog čega dolazi do prekida vodosnabdevanja u ovom delu grada.

‚‚Mi smo obezbedili sredstva i tehničku dokumentaciju za potpunu izgradnju ulice Milovana Lazarevića u dužini od 1150 metara, ali ono što je novo jeste da smo na to dodali još oko 700 metara zamene vodovodne mreže. Vod koji postoji u ovoj ulici je promera fi 100, od azbesta je i star je preko 30 godina. On će biti zamenjen novim cevovodom promera fi 160, a trenutno se izvode radovi na postavljanju privremenog voda dok teku radovi, kako bi građani imali stabilno snabdevanje vodom. Imamo isključenja tokom izvođenja radova i građani su nezadovoljni. Ljudi iz komunalnog preduzeća se maksimalno trude, dovoze i cisterne kako bi obezbedili vodu za piće. Mi ćemo preko privremenog voda vrlo brzo stabilizovati vodosnabdevanje i molim svoje sugrađanje za strpljenje”, poručio je Stević.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.3 ° C
13.8 °
11.9 °
90 %
3.6kmh
0 %
Пон
25 °
Уто
22 °
Сре
23 °
Чет
25 °
Пет
18 °